Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Τα κατά Δημήτρη Αδρύμη "Γλυκόπικρα Χρόνια"

                      

          Σήμερα στις 7 το βράδυ στην ταβέρνα “Κωτσιούλας” του χωριού μας η παρουσίαση του βιβλίου του συγχωριανού μας Δημήτρη (Μήτσου) Αδρύμη με τίτλο “ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΑ ΧΡΟΝΙΑ”...

 εμείς ως ένας Σύλλογος που δραστηριοποιείται στα πολιτισμικά & πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας , από το έτος 2006, μεριμνώντας κυρίως για τη συγκέντρωση , διατήρηση & προβολή ιστορικών & λαογραφικών στοιχείων της αγαπημένη μας Σουβάλας είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το έτος 2016 & να δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας (υπό του τότε διαχειριστού της κ. Χρ. Παπαθανασίου) κάποια βιωματικά διηγήματα - αφηγήματα του συγγραφέα με τον ομώνυμο τίτλο “ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΑ ΧΡΟΝΙΑ” που προφανώς να περιλαμβάνονται τώρα και αυτά στα περιεχόμενα του εκδοθέντος βιβλίου του.

     Μη έχοντας πάρει στα χέρια μου ακόμη το βιβλίο αυτό του φίλου Μήτσου Αδρύμη, αλλά έχοντας όμως διαβάσει όχι μία αλλά αρκετές φορές όλα τα διηγήματα που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας, θα μπορούσα πιστεύω, όχι βέβαια ως ειδικός βιβλιοκριτικός, αλλά ως απλός αναγνώστης & προσεγγίζοντας τα με την δική μου ματιά & κυρίως το συναίσθημά μου, να εκφράσω αναλυτικά την άποψή μου για αυτό του το έργο, όμως δεν θα το πράξω για να μη προκαταλάβω τους προφανώς άξιους & ειδικότερους εμού επιλεγέντες σημερινούς παρουσιαστές του βιβλίου του.

     Με εδραία όμως την πεποίθηση ότι όλα τα αφηγήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό είναι του ιδίου τύπου με τα όσα ήδη έχουν δημοσιευθεί & έχω διαβάσει στο ιστολόγιο μας, θα περιοριστώ στο να εκφράσω με λίγα λόγια την άποψή μου γι' αυτό το βιβλίο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα άρτιο λογοτέχνημα τόσο γλωσσικά αφού ο συγγραφέας του χρησιμοποιεί σε όλα του τα κείμενα άριστα τη γλώσσα της ντοπιολαλιάς μας & τους ιδιωματισμούς της, όσο κυρίως γιατί είναι ένα σύγγραμμα ιστορικού & λαογραφικού χαρακτήρα αφού τα βιωματικά αφηγήματα του αναφέρονται σε πρόσωπα & γεγονότα που είτε διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο είτε διαδραματίσθηκαν σε χρόνια πραγματικά "γλυκόπικρα" τόσο για το χωριό μας όσο & για την πατρίδα μας γενικότερα

     Έτσι λοιπόν παίρνοντας πριν λίγες ημέρες ιδιοχείρως  την “Πρόσκληση” από τον συγγραφέα ώστε να παραστούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του σήμερα, δεν θα μπορούσαμε παρά να σταθούμε αρωγοί σε μια τέτοια εκδήλωση, και καλούμε τα μέλη & τους φίλους του Συλλόγου μας να πράξουν και εκείνοι το ίδιο.

                                             

                                             Αλέκος Ι. Βαλάσκας Επισμηναγός  (ε.α.)                                                                                      Πρόεδρος Λ.Ι.Σ. Πολυδρόσου                                                                                                                                                  "Η ΣΟΥΒΑΛΑ  ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ"                                                                                                         

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."