Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Ο Εορτασμός των Αγίων Ταξιαρχών στην Πολύδροσο εφέτος

Με τη βοήθεια του Θεού αξιωθήκαμε και εφέτος την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου...

& εορτάσαμε  στον φερώνυμο ιερό ναό των Αγίων Ταξιαρχών του χωριού μας, την Πολύδροσο, τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ...

  Την παραμονή της εορτής 7 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός & η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Ταξιαρχών & ανήμερα της εορτής τελέστηκαν ο όρθρος μετ’ αρτοκλασίας & η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού μας Αιδεσιμότατο π. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου.

    Μετά τη Θεία Λειτουργία & στα πλαίσια του εορτασμού, αυτή την ημέρα, & της Πολεμικής μας Αεροπορίας, στο παρακείμενο της εκκλησίας ομώνυμο πάρκο των Αγίων Ταξιαρχών όπου έχει ανεγερθεί το Μνημείο του Πεσόντος σε αεροπορικό ατύχημα συγχωριανού μας Ανθυποσμηναγού Χρήστου Πάντου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

   Τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο & στην επιμνημόσυνο δέηση παρέστησαν & τίμησαν με την παρουσία των οι:

Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης  Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Παρνασσού & Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Δελφών κ. Ευάγγελος Κούσουλας, η Πρόεδρος της Κοινότητος Πολυδρόσου κ. Ευθυμία Τοπάλη, η νεοεκλεγείσα συγχωριανή μας Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Παρνασσού με την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ κ. Χριστίνα Κορομπίλη, ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Φωκίδας κ. Γρηγόριος Μιχαλέας ο Αντιπτέραρχος (Ι) (ε.α.) , Επιτίμος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας & Πρόεδρος της Εταιρίας Φωκικών Μελετών κ. Ιωάννης Ράμμος, η Γραμματέας της ΕΦΜ κ. Παρασκευή Καστρίτη, οι δάσκαλοι & οι μαθηταί του Δημοτικού μας Σχολείου με επικεφαλής την Δ/ντρια κ. Βασιλική Παπαστάμου, καθώς & πολλοί συγχωριανοί μας.  .

    Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν, μετά την επιμνημόσυνο δέηση για τον συγχωριανό  μας Ανθυποσμηναγό Χρήστο Πάντο, τα όσα ανέφερε για το βιογραφικό εκείνου αλλά & για την πτώση του, ο Αντιπτέραρχος Ράμμος αφού συνυπήρξαν ως μαθηταί στη Σχολή Ικάρων & ανέπτυξαν, ως συντοπίτες, και φιλία μεταξύ των . 

   

Δείτε Φωτογραφίες (αριστερό "κλίκ" επάνω στις φωτο  για μεγένθεση)























































Φωτογραφίες - Επιμέλεια -Ανάρτηση   Αλέκος Ι. Βαλάσκας 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."