Σάββατο 18 Μαΐου 2024

18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων ...

      Διεθνής ημέρα Μουσείων σήμερα & εμείς την συνεορτάζουμε με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας

      Συγκεκριμένα οι μαθητές & οι μαθήτριες της Α’ & Β’ Τάξεως του Δημοτικού μας Σχολείου συνοδευόμενοι από τις δασκάλες κ. Σπαθιά Αθανασία, κ. Καλανδαρίδη Δέσποινα & τον Γυμναστή τους κ. Καραπλή Απόστολο, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων επισκεφθήκανε εχθές τη Λαογραφική Στέγη του χωριού μας & ξεναγήθηκαν από το μέλος του Συλλόγου μας κ. Βιολέτα Ρίζου.

     Όπως όμως μας πληροφόρησε η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Βασιλική Παπαστάμου,  οι μαθητές & οι μαθήτριες της Β’ Τάξεως,  πριν επισκεφτούν τη Λαογραφική μας Στέγη, είχαν δημιουργήσει σε χώρο της αίθουσάς τους στο Σχολείο το δικό τους μικρό Λαογραφικό Μουσείο.

    Μας παρέπεμψε μάλιστα στο ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου όπου ήταν δημοσιευμένη η συγκεκριμένη δράση απ’ όπου την αντλήσαμε & την αναδημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω προσθέτοντας στο τέλος & κάποιες φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών στη Λαογραφική μας Στέγη.

 

Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου  blogs.sch.gr/dimpoly/ .

           “18 Μαϊου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Η Β’ Τάξη Δημιουργεί & παρουσιάζει το δικό της Λαογραφικό Μουσείο”

       Στα πλαίσια της ενότητας της γλώσσας  “Μες στο μουσείο”, οι μαθητές της Β΄ τάξης έγιναν λαογράφοι φέρνοντας στο σχολείο,  με προθυμία και χαρά, παλαιά αντικείμενα που είχαν στα σπίτια τους.

    Ταξίδεψαν στον χρόνο, έμαθαν για τη χρήση των αντικειμένων, έγραψαν λεζάντες κι έτσι έστησαν το Λαογραφικό Μουσείο της τάξης τους, το οποίο παρουσίασαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου και εισέπραξαν  θαυμασμό και επαινετικά σχόλια.



        Στη συνέχεια τα δευτεράκια, με την κυρία Σία τη δασκάλα τους και τον Γυμναστή του σχολείου μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας, όπου  περιεργάστηκαν και θαύμασαν τα εκθέματά του.


       Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Λαογραφική Στέγη Πολυδρόσου...



Καλή Πρόοδο παιδιά & Καλές Διακοπές


       

       Επιμέλεια Ανάρτησης: Αλέκος Ι. Βαλάσκας  









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."