Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Γιώργο Κασσαβέτη… Επιμνημόσυνος λόγος…

  
   Του Θεοδώρου Διαμάντη                                                                          
 
Συγκινημένος ,τα παρακάτω... 

Λησμονώ ουδέποτε ....ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....

    Ήταν 03:00 η ώρα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2022, ένα χρόνο ακριβώς πριν, που οι Ουρανοί άνοιξαν ,να υποδεχθούν ένα ,δικό τους παιδί ,που μέχρι τότε ζούσε στην Γη.
   Τον Γιώργο Κασαβέτη, Επισμηναγό (Ι) εα , Κυβερνήτη Ο.Α.

    Γιώργος Κασαβέτης, ένας χαρισματικός άνθρωπος…              

πολύ λίγα ενδεικτικά.
  -Αξ\κός Ιπτάμενός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων , χειριστής, παροιμιώδους ψυχραιμίας και ικανότητος .
     Δεν είναι τυχαίο που ο Γιώργος, πρώτευε σε διαγωνισμούς εναέριων Βολών, μεταξύ των χειριστών της ΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ [Κεντρική φωτ. ]

       Η ικανότητά του στην πτήση ,οδήγησε την ΟΑ ,να του αναθέσει το πιλοτάρισμα των Αεροσκαφών της σε δρομολόγια Εξωτερικού, όπου όπως όλες και όλοι ομολογούν ο Κασαβέτης ,ο Captain  ,όπως ήθελε να τον αποκαλούμε, αποτελούσε την εγγύηση ασφαλούς και άνετης πτήσης, παρά τα καιρικά φαινόμενα.

    Ως μέλος του Συμβουλίου, Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων διέπρεψε, με τις γνώσεις του, την ακρίβεια, την αμεροληψία, που τον διέκρινε.  Τα καλυτέρα λόγια έχουν να ομολογήσουν οι συνάδελφοί του, όταν ο Κασαβέτης ανέλαβε την Προεδρία του Συνδικαλ. Σωματείου των Πιλότων της ΟΑ την ΕΧΠΑ (Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας).

                                     

    Ως επί σειρά ετών Δ\νων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ, προσπάθησε με έγγραφα και παρεμβάσεις του για το καλύτερο για τους ε.α. συναδέλφους του.

   Σπουδαγμένος στην Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ,και με χάρισμα την συγγραφή ,ξεδίπλωσε το μοναδικό του ταλέντο ,με άρθρα Ιστορικού περιεχομένου, στα οποία διακρίνονταν η ακρίβεια των γεγονότων, η αμεροληψία αλλά και η κατάθεση της δικής του άποψης.
   Τακτικός συνεργάτης στο περιοδικό της Ένωσής μας της ΠΕΑΑΑΠ.
   Αλλά υπάρχει και ο ..''άλλος΄΄ Κασσαβέτης…  Ο γλεντζές  Κασαβέτης ..

    Παρέα με τον Γιώργο ,παρέα με το κρασάκι ,με τα Παραδοσιακά μας τραγούδια ..περίμενε ..ώσπου έρχονταν η ώρα ...να χορέψει μοναδικά ....΄΄ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΟΝΙΑ ''....και λίγο αργότερα .. “ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ''....

Γιώργος Κασαβέτης … Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ, όχι στον Άδη, αλλά στους ουράνιους θόλους ..γιατί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ο ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ ανήκε εκεί και εκεί μονιμά θα ανήκει πλέον...

     Εγώ, εμείς, οι φίλοι του, κρατάμε και θα κρατάμε ζωντανή την θύμησή του:
Γιώργο Κασαβέτη ,απόψε ..το ποτηράκι σου θα γεμίσει ,και θα ακούσεις ..την “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΟΝΙΑ”... από τον Διαμαντή τον Ρουμελιώτη και τον Αιμίλιο.

Αυτό δεν ήθελες;

    Σου αφιερώνουμε τα αγαπημένα σου τραγούδια...







            Επιμέλεια -Ανάρτηση   Αλέκος Ι. Βαλάσκας 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."