Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ανάργυρος Π. Τζιβάρας (Πενταρούλας) 1938-2023

                    …έφυγε ο Αργυράκος της Σουβάλας

Του Αλέκου Ι. Βαλάσκα

   Ένα ακόμη γνήσιο τέκνο της αποχαιρετά σήμερα η Σουβάλα …

 Έναν ακούραστο εργάτη της ζωής, έναν άριστο οικογενειάρχη, καλό συγγενή & συγχωριανό, έναν τίμιο, αγνό, καλοκάγαθο άνθρωπο…

    Ο Αργύρης Τζιβάρας ή Πενταρούλας , ο Αργυράκος για τους Σουβαλιώτες, γεννήθηκε το έτος 1938 & ήταν ο μικρότερος από τα τρία παιδιά του Παναγιώτη Τζιβάρα (Πενταρούλα) & της Κωστάντως Αυγέρη.  

    Τα μεγαλύτερα αδέλφια του ο Γιάννης & η Βασιλική μετέπειτα σύζυγος Παναγιώτη Κότσια.

     Γόνος φτωχής οικογένειας αλλά & ορφανός από έξη χρονών ο Αργύρης, μεγάλωσε στο χωριό & αφού νυμφεύθηκε με την Αθανασία Αλ. Κοντοδήμου απέκτησαν τρείς εξαίρετες θυγατέρες, την Παναγιώτα, την Κωνσταντίνα & τη Γεωργία από την οποία ευτύχισαν να δούνε & δύο εγγόνια αλλά που δυστυχώς έμελλε να είναι το πικρό ποτήρι τώρα στα ύστερα της ζωής του με την αναπάντεχη απώλειά της.  

    Αλλά γι’ αυτόν τον οικογενειάρχη, τον πατέρα & ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους συγχωριανούς μας Αργύρη, μιλάνε καλύτερα τα παρακάτω λόγια της κόρης του Παναγιώτας όπως μου τα έστειλε σε μήνυμά της σήμερα το πρωί για να μου αναγγείλει το χαμό του.

Μου γράφει η Παναγιώτα:

    Χαιρετάμε σήμερα έναν βιοπαλαιστή, εξαιρετικά έντιμο άνθρωπο, καμάρι για το σπίτι του χαρά στην κοινωνία. Για τους άλλους ήταν ο ΑΡΓΥΡΑΚΟΣ για μας ο ΠΑΤΕΡΑΚΟΣ μας. Δεν κλαίμε για τα βάσανά του για τις θυσίες του για μας. Τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όσα μας δίδαξε χωρίς κουβέντες. Μόλις είδε το φως της ζωής τον σκοτείνιασε η ορφάνια. Και όμως πέταξε σαϊτιά στο χάρο και βγήκε μπροστάρης με εργατικότητα, νοικοκυροσύνη, αυθόρμητη ευτράπελη διάθεση. Μας δίδαξε ότι στη ζωή όλα κατακτιούνται αν ο άνθρωπος επιμένει. Στο τέλος της ζωής του, την ώρα που χαιρόταν όσα είχε δημιουργήσει τον σαϊτεψε ο χάρος . Ο πόνος ήταν αβάστακτος στη γεροντική καρδιά του . Η μικρούτσικη θυγατέρα, η μοσχοαναθρεμμένη έφευγε νωρίτερα για εκείνο που ο ίδιος ετοιμαζόταν περήφανος. Και αυτή την ώρα μας δίδαξε ότι ο άνθρωπος που υπομένει πρέπει να είναι ΑΝΕΞΙΚΑΚΟΣ, ΠΡΑΟΣ & ΟΡΘΙΟΣ.                                       Τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κλαίγοντας…

     Από εμένα συμμετέχοντας νοερά αυτή την ώρα στην εξόδιό του ακολουθία & πιστεύοντας ότι διερμηνεύω & τα αισθήματα όλων των συγχωριανών μου Σουβαλιωτών θέλω να ευχηθώ να έχει “Καλό Παράδεισο” ο Αναστάς Κύριος μας να τον αναπαύει εν ειρήνη & στην οικογένειά του εύχομαι την εξ ύψους παρρηγορία.

                                                                                                      Α.Ι.Β.

 

 

   

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."