Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

5/6/1937. Εγκύκλιος του επιθεωρητή εκπαίδευσης για την προστασία των ζώων

"Το καθήκον του προστάτου των ζώων έχει υποχρέωση να αναλάβη ο άνθρωπος" τονίζει στην εγκύκλιό του ο τότε επιθεωρητής Μπακανάκης. (αρχείο: Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου)

Χαίρονται, λυπούνται, αγωνιούν κι υποφέρουν. Όταν ξεχνάς να τους βάλεις νερό, διψάνε κι αν δεν τα ταΐσεις, υποφέρουν απ΄ την πείνα, ενώ τις κρύες νύχτες του χειμώνα τουρτουρίζουν αν δεν έχουν τον κατάλληλο χώρο που θα αισθάνονται ζεστά και ασφαλή.
Τα ζώα έχουν ανάγκη τον άνθρωπο, τη φροντίδα, την αγάπη και την προστασία του για να επιβιώσουν.
Ως αντάλλαγμα μας προσφέρουν την πίστη, την τρυφερότητα, και την αγάπη τους!
Ο σκύλος λένε πως είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου στην πλατεία του χωριού μας συνέβη μια απίστευτη κτηνωδία. Κάποιος που θέλει να λέγεται συνάνθρωπος μας, χωρίς προφανή λόγο, πυροβόλησε και σκότωσε ένα σκύλο. Το συμβάν πλέον έχει πάρει μεγάλη διάσταση, αλλά και το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης. Ελπίζουμε ο δράστης να βρεθεί και να τιμωρηθεί.


1 σχόλιο:

  1. Και νάταν αυτό το μόνο περιστατικό,ζωοκτονίας στο χωριό,ίσως να λέγαμε,ένα ίσον κανένα.Πριν 20 μέρες "άγνωστος" δηλητηρίασε με φόλα,μια χρονιάρικη σπιτίσια ασπρόμαυρη γατούλα,στη γειτονιά του Δημαρχείου.Σουβαλιώτισσα νοικοκυρά στην περιοχή του πάρκου,εδώ και 10 μέρες αναζητά τη γάτα της που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.Τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια....Προ διμήνου γνωστό όρθιο δίποδο,κρεπαλισμένο,τρέχοντας υπερβολικά,σκότωσε την εκπαιδευμένη σκυλίτσα του συγχωριανού μας σεκιουριτά."Κυνηγοί"περιφέρουν δύστυχα αθώα ζώα πάνω σε καπό!!!!
    των 4Χ4,σαν τρόπαια,επιζητώντας μράβο για το κατόρθωμά τους.και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."