Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Παναγιώτα -Τούλα Βέλλιου (1934-2023)

                       

  

Του Αλέκου Ι. Βαλάσκα

        Αποχαιρετάμε σήμερα μία ακόμη Σουβαλιώτισσα γυναίκα, την Παναγιώτα (Τούλα) Βέλλιου...

μια Σουβαλιώτισσα γυναίκα που το πρόσωπό της ταυτιζόταν με τις παλιές Σουβαλιώτισσες γυναίκες ως θυγατέρας, αδελφής, συζύγου, μάνας, γιαγιάς, συγγενούς, συγχωριανής, νοικοκυράς & φίλης…. ρόλους που επάξια υπηρέτησε & τίμησε η αγαπητή μας Τούλα.  

      Γεννήθηκε το 1934 & ήταν το πρώτο παιδί του Στάθη Λ. Θάνου (Βρανά) & της Ευθυμίας το γένος Λιάρτη.

      Αδέλφια της οι συχωρεμένοι, εδώ & λίγα χρόνια, Παναγιώτης, Λουκάς & Θανάσης.

                       

                             Ο Γιώργος Ι. Βέλλιος & η Τούλα Ε. Θάνου στο γάμο τους

           Η Τούλα παντρεύτηκε το 1958 τον Γιώργο Ι. Βέλλιο & έφτιαξαν μια εξαίρετη οικογένεια αποκτώντας πέντε παιδιά. Την Κωνσταντίνα, την Ιωάννα, το Γιάννη & τα δίδυμα στερνοπαίδια τους Ανδρέα & Στάθη.

       Αν & η μοίρα χτύπησε την οικογένεια παίρνοντας πρόωρα από τη ζωή τον αγαπημένο της σύζυγο & πατέρα των παιδιών της, το 1996, εν τούτοις η ίδια με την πραότητα & υπομονή που τη διέκριναν, την αγάπη & τη σωστή νουθεσία στάθηκε στυλοβάτης & συνδετικός κρίκος της οικογένειάς της & με την ιδιαίτερη βοήθεια κυρίως της Ντίνας που δεν έφυγε ποτέ από δίπλα της, κράτησε παιδιά, γαμπρό, νύφες & εγγόνια δεμένους & αγαπημένους μεταξύ τους έτσι ώστε χωρίς κανέναν ενδοιασμό να μπορεί η οικογένειά της να χαρακτηρισθεί υπόδειγμα οικογένειας.

 
 Φτιάχνοντας το Μαγιάτικο στεφάνι

     Και ήταν αυτή η δομή της οικογένειας αλλά & η αγάπη, η φροντίδα & θαλπωρή που της παρείχαν απλόχερα, παιδιά, νύφες & εγγόνια και που της έδιναν όρεξη να ζήσει κάποια χρόνια ακόμη παρά τα προβλήματα υγείας , κυρίως της καρδιάς της, που τελικά την κατέβαλαν, ευτυχώς για λίγο καιρό.

     


                                                        Σε οικογενειακά γλέντια     

         Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Τούλα έφυγε “πλήρης ημερών”, κάτι που σε σχέση με τον πρόωρο χαμό του συζύγου της μάλλον ισχύει, εκείνο όμως που θεωρώ σίγουρο είναι ότι έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο "πλήρης Ευτυχίας" αφού ευτύχισε να αποκτήσει πέντε παιδιά, πέντε εγγόνια & δύο δισέγγονα & να ζήσει γάμους παιδιών αλλά & εγγονιών με τελευταίους αυτούς του γιού της Ανδρέα με τη Βιργινία Τζερεμέ & του εγγονού της Γιώργου με την Κωνσταντίνα Ν. Σταματίου.   

                               


 


             Τούλα,  Καλό σου ταξίδι, Καλή ανάπαυση & Καλή Ανάσταση" 


Αγαπητοί μου:

     Ντίνα, Γιάννα & Κώστα, Γιάννη & Λίνα, Στάθη & Έφη, Ανδρέα & Βιργινία, Αγγελική & Γιώργο, Γιώργο & Κωνσταντίνα, Θάνο, Παναγιώτα, Σπύρο, Κωνσταντίνε, Ευρυδίκη, 

                                 "Τα θερμά μου συλλυπητήρια"


             


 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."