Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά …

                                 ...με μια παλιά φωτογραφία 


    Με αφορμή την έναρξη σήμερα της νέας Σχολικής Χρονιάς δημοσιεύουμε μια παλιά φωτογραφία του 1965 από το Δημοτικό Σχολείο μας, διανθισμένη με ένα εύστοχο & συγκινητικό κείμενο, που, και τα δύο μαζί, αποτυπώνουν την πραγματική Σχολική Εκπαίδευση μιας άλλης εποχής όπου οι δάσκαλοι ήταν πραγματικοί παιδαγωγοί & εκτός των μαθημάτων δίδασκαν και ήθος, οι δε μαθηταί διακρίνονταν για την ευπρέπειά τους & τον σεβασμό τους προς εκείνους...

    Τη φωτογραφία, μας έστειλε ένας δικός μας “δάσκαλος”, ο συγχωριανός μας καθηγητής Δημήτρης Ν. Μαστροκώστας που & εκείνος  υπηρέτησε επάξια, για πάνω από 35 χρόνια,  την εκπαίδευση μέσα σε Γυμνασιακές & Λυκειακές αίθουσες.

    Εμείς, ο Λαογραφικός-Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου, αφιερώνουμε αυτή τη φωτογραφία τόσο στα παιδιά που σήμερα αρχίζουν την νέα σχολική χρονιά & τους ευχόμαστε  “Καλή Πρόοδο” , όσο και στους Δασκάλους & τους Καθηγητές τους που τους ευχόμαστε Καλή Δύναμη & με υγεία να εκτελέσουν και αυτή τη δύσκολη συγκυριακά, λόγω του ιού COVID-19, σχολική χρονιά επάξια το παιδαγωγικό τους έργο και πάντα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."