Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Ταΰγετος, το κέντρο του κόσμου – Η Γέννηση Των Θρησκειών ΜΕΡΟΣ 2ον

 


Η  ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ  ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Ο αστερισμός του Δράκοντα όπως είδαμε είναι από τους μεγαλύτερους αστερισμούς στον γαλαξία μας. Παραμένει αμετάβλητος και καρφιτσωμένος στο ίδιο σημείο εδώ και εκατομμύρια χρόνια, στο κέντρο του ουράνιου θόλου. ....

Γνωστός από τα παιδικά παραμύθια, είναι ένα υπερφυσικό ον καταγραμμένο στην ανθρώπινη μνήμη και συνείδηση από τα αρχαία χρόνια. Στην Άπω Ανατολή, ο Δράκος είναι ένα από τα δώδεκα ζώδια του αστρολογικού ημερολογίου.

Στην ελληνική μυθολογία έχουν γραφτεί πολλές ιστορίες για τους δράκους. Μία από τις σημαντικότερες έχει να κάνει με την γέννηση της Αιγυπτιακής θρησκείας. Και δεν είναι άλλος από τον μύθο του τρομερού δράκοντα Τυφώνα ή Τυφωέα. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του μύθου αυτού, οι πιο επικρατέστερες είναι του Ησιόδου στην ΘΕΟΓΩΝΙΑ και του Ρωμαίου μυθογράφου Απολλόδωρου. Ας διαβάσουμε πρώτα τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του μύθου που μας ενδιαφέρουν, πριν τον αναλύσουμε στην συνέχεια:

«Όταν ο Δίας συνέτριψε τους πανίσχυρους Τιτάνες μαζί με τους Γίγαντες στην Τιτανομαχία και την Γιγαντομαχία αντίστοιχα, εξαγριωμένη η Γαία θέλησε να πάρει εκδίκηση κατά του εγγονού της τον Δία. Ζευγάρωσε λοιπόν με τον Τάρταρο και γέννησε τον τρομερό δράκοντα τον Τυφώνα, ο οποίος είναι η προσωποποίηση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ξεπερνούσε σε μέγεθος και δύναμη όλα τα παιδιά που γέννησε η Γαία. Μέχρι τους μηρούς το σώμα του είχε μορφή ανθρώπου τεράστιου, τόσο που ξεπερνούσε όλα τα βουνά, ενώ το κεφάλι του άγγιζε πολλές φορές και τ’ άστρα.

Όταν οι θεοί τον είδαν να ορμά κατά τον Όλυμπο, πανικοβλημένοι κρύφτηκαν στην Αίγυπτο και πήραν μορφές ζώων. Ο Απόλλωνας μεταμορφώθηκε σε γεράκι, ο Ερμής στο πτηνό ίβις, ο Άρης και η Αφροδίτη σε ψάρι, η Άρτεμις σε γάτα, ο Διόνυσος σε κατσίκι, ο Ήφαιστος σε βόδι και ο Πάνας μισός τράγος και μισό ψάρι (αιγόκερω), βούτηξε καλού κακού στα νερά του Νείλου.

Μόνο ο Δίας και η Αθηνά παρέμειναν ν’ αντιμετωπίσουν το τρομακτικό αυτό τέρας. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, όπου στην Θράκη από το πολύ αίμα που χύθηκε, η περιοχή ονομάστηκε Χερσόνησος του Αίμου. Η κατάληξη ήταν ο Τυφώνας να καταπλακωθεί από το νησί της Σικελίας από τον Δία, κάτω ακριβώς από το ηφαίστειο της Αίτνας. Και όποτε εξεγείρεται το ηφαίστειο οι κάτοικοι της Ιταλίας λένε: “ο Τυφώνας προσπαθεί να εκδικηθεί τον Δία”».

Αποκωδικοποιώντας τον μύθο του Δράκοντα Τυφώνα συμπεραίνουμε ότι οι Θεοί του Ολύμπου υπήρξαν η αφορμή να δημιουργηθεί ο Αιγυπτιακός πολιτισμός. Άρα από την μεταμόρφωσή τους σε ζώα, εγένοντο οι Θεοί της Αιγύπτου. Ένα ακόμη στοιχείο που συνδέει τον Ελληνικό με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό όλο και περισσότερο, είναι η πληροφορία που μας έρχεται από τον Πλούταρχο και μας αναφέρει ότι ο Θεός Όσιρις γεννήθηκε στις Θήβες της Άνω Αιγύπτου. Οι Θήβες γνωρίζουμε ότι ήταν από τις κατ’ εξοχήν πόλεις που ίδρυσε ο Θεός Διόνυσος μαζί με την Θήβα και το Θιβέτ. Υπάρχει όμως και μια άλλη θεωρία, η οποία αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της Πτολεμαϊκής Δυναστείας των Ελλήνων στην Αίγυπτο, θέλησαν οι ίδιοι να ταυτίσουν τους Έλληνες με τους Αιγύπτιους Θεούς, λόγω των πολλών ομοιοτήτων τους.

Γι’ αυτό και οι μορφές που πήραν οι Θεοί δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Ο Απόλλωνας μεταμορφώθηκε σε γεράκι, ο οποίος είναι στην ουσία ο Βασιλιάς Ώρος, ο θεός του Ήλιου των Αιγυπτίων. Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος σε πτηνό ίβις, που είναι ο Θωθ, θεός της Σελήνης και της σοφίας. Η Άρτεμις σε γάτα, που είναι η Μπαστέτ, θεά των αίλουρων και της οικίας. Ο Διόνυσος σε κατσίκι, που είναι ο Όσιρις, θεός της φύσης και της ενσάρκωσης του πνεύματος. Ο Ήφαιστος σε ταύρο, που είναι ο Πτα ή Φθα, θεός της δημιουργίας και προστάτης των τεχνιτών. Ο Άρης και η Αφροδίτη σε ψάρια κοκ.

Η Αιγυπτιακή θρησκεία μαζί με τον ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ των Ελλήνων θεωρούνται από τις αρχαιότερες στον κόσμο. Καθώς η Αιγυπτιακή έθεσε τις βάσεις για την δημιουργία μεταγενέστερων θρησκειών όπως ήταν ο Ιουδαϊσμός. Όσων αφορά τις 10 Εντολές της Παλαιάς Διαθήκης, είναι αυτούσιες παρμένες από το Βιβλίο των Νεκρών της Αιγύπτου. Αυτό που στο Βιβλίο των Νεκρών αναφέρεται ως «δεν έχω κλέψει» έγινε «ου κλέψεις», «δεν έχω σκοτώσει» έγινε «ου φονεύσεις», δεν έχω πει ψέματα» έγινε «ου ψευδομαρτυρήσεις» κοκ.

Για την ακρίβεια η Αιγυπτιακή θρησκεία είναι το βασικό θεμέλιο της Ιουδαϊκής και Χριστιανικής θεολογίας: ΒΑΠΤΙΣΗ, ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΠΕΡΙΤΟΜΗ, ΣΩΤΗΡΕΣ, ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ, ΠΑΣΧΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΠΑΣΧΑ (THE PASSOVER) και πολλά ακόμα είναι Αιγυπτιακά στοιχεία, πολύ πιο πρώιμα από τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό.

Επίσης τεράστιες είναι οι ομοιότητες του Ιησού Χριστού με τον Θεό Ώρο. Ο Ώρος ο Θεός του Ήλιου της Αιγύπτου έζησε το 3000 π.Χ. Αναπαριστάται με την μορφή του γερακιού, όπως ακριβώς και ο Θεός Απόλλωνας, έχοντας και δύο τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες ως Θεοί. Είναι η προσωποποίηση του Ήλιου και της ζωής, συμβολίζοντας τις κινήσεις του στον ουρανό. Από τον Ώρο βγήκε και η λέξη Ωροσκόπος, το ωροσκόπιο που χρησιμοποιείται στην αστρολογία.

Από τα αρχαία ιερογλυφικά της Αιγύπτου γνωρίζουμε πολλά για τον Ουράνιο Μεσσία. Για παράδειγμα, ο Ώρος είναι ορκισμένος εχθρός του Σετ ή Σεθ, ο οποίος είναι η προσωποποίηση του σκότους ή της νύκτας. Κάθε πρωί ο Ώρος κέρδιζε τη μάχη απέναντι στον Σετ, αλλά το βράδυ ο Σετ υπερνικούσε τον Ώρο και τον έστελνε στο κόσμο των νεκρών.

Ο Ώρος γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, από την παρθένα Ίσιδα. Τη γέννησή του σηματοδότησε ένα αστέρι από την Ανατολή ο Σείριος, το οποίο ακολούθησαν τρεις βασιλιάδες (η ζώνη του Ωρίωνα) για να βρουν και να στολίσουν το νεογέννητο Σωτήρα. Σε ηλικία 12 ετών δίδασκε άλλα παιδιά, στην ηλικία των 30 ετών βαφτίστηκε από τον Άναπα και ξεκίνησε το κήρυγμά του.

Ο Ώρος είχε 12 μαθητές, με τους οποίους ταξίδευε παρέα κάνοντας θαύματα, όπως να θεραπεύει τους αρρώστους και να περπατάει στο νερό.  Ήταν γνωστός με πολλά τιμητικά ονόματα, όπως «το φως», «ο αγαπημένος υιός Του», «ο καλός ποιμένας», «ο αμνός του Θεού» και πολλά άλλα. Αφού τον πρόδωσε ο Τυφώνας, ο Ώρος σταυρώθηκε, θάφτηκε για τρεις μέρες και μετά αναστήθηκε.

Και φθάνουμε στο Ισλάμ που είναι, γενικά, η νεότερη απ’ όλες τις άλλες θρησκείες και σημαίνει «υπακοή» και «υποταγή» στα αραβικά. Οι ομοιότητές του τόσο με τον Ιουδαϊσμό, όσο και με τον Χριστιανισμό είναι ότι και οι τρεις είναι μονοθεϊστικές και Αβρααμικές θρησκείες, έχουν δηλαδή γενάρχη και προπάτορα τον Αβραάμ. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν σ’ έναν μόνο Θεό τον Αλλάχ, ο οποίος έδειξε τη θέλησή του μέσω του αγγελιοφόρου του τον προφήτη Μωάμεθ. Ενώ ο Θεός των Χριστιανών είναι ο Γιαχβέ (Ιεχωβά) και ο Υιός του είναι ο Ιησούς Χριστός.

Έχει διαπιστωθεί, κατά καιρούς, ότι η παρατήρηση των άστρων θέλει εξειδικευμένη γνώση και δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργείτε σύγχυση και πονοκέφαλο μεταξύ των αστρονόμων, οι οποίοι δυσκολεύονται να δώσουν σωστές προβλέψεις στις ημερομηνίες των αρχαίων ηλιοστασίων. Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι ο Ήλιος, η Σελήνη, οι αστερισμοί και οι πλανήτες βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Τ’ αστέρια για παράδειγμα, που βλέπουμε κάθε βράδυ στον ουρανό, βρίσκονταν σε διαφορετική θέση πριν από 2.000 χρόνια, λόγω της μετακίνησης του άξονα της Γης ή όπως αναφερθήκαμε νωρίτερα στην μετάπτωση των ισημεριών. Μαζί με τους αστερισμούς λοιπόν, αλλάζει και η ζωδιακή εποχή, η οποία διαρκεί περίπου 2.160 χρόνια.

Κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για την σοβαρή κατάσταση που βιώνουμε εμείς σαν Χώρα και ολόκληρος ο πλανήτης. Σύμφωνα λοιπόν με τις προφητείες των Πατέρων της Εκκλησίας, όταν αλλάζει η ζωδιακή εποχή, συμβαίνουν φοβερά και τρομερά πράγματα πάνω στη Γη. Όπως για παράδειγμα πόλεμοι, σεισμοί, καταποντισμοί, αλλαγές θρησκειών, μετακίνηση πληθυσμών, αύξηση θερμοκρασίας, κλιματικές αλλαγές κοκ. Άφησα τελευταίο και καλύτερο τον covid 19, ο οποίος είναι η κωδική ονομασία της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη μας σήμερα.  Και απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να εγκατασταθεί μόνιμα στη ζωή μας.

Όσο λοιπόν και να μην θέλουμε να το αποδεχτούμε, φθάνουμε προς το τέλος της εποχής των Ιχθύων (Ιησούς Χριστός Θεός Υιού Σωτήρας), που είναι η Εποχή της Χριστιανοσύνης και του Ιησού Χριστού. Και αναπόφευκτα η παλαιά εποχή παραχωρεί τη θέση της στη νέα, την Εποχή του Υδροχόου. Ο Ιχθύς (ψάρι) λοιπόν είναι ένα από τα αρχαιότερα χριστιανικά σύμβολα, πριν καθιερωθεί το σύμβολο του Σταυρού. Το οποίο χρησιμοποιούνταν, ευρύτατα, τα χρόνια των διωγμών ως σημείο αναγνωρίσεως των χριστιανών μεταξύ τους.

Τα πρώτα σημάδια των καιρών δεν άργησαν να δείξουν τα δόντια τους, υπό την μορφή βέβαια της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Στόχος τους ήταν να πλήξουν το αίσθημα των πιστών, με την απαγόρευση της εξάσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Όπου ο Ελληνικός λαός μετά από χιλιάδες χρόνια, γιόρτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΠΑΣΧΑ, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, υπό κατοχή. Καθώς επίσης απαγορευτήκανε οι πάσης φύσεως εορταστικές εκδηλώσεις και τα καθιερωμένα πανηγύρια ανά την Ελλάδα.

Και το πιο σοβαρό απ’ όλα οι Παγκοσμιοποιητές που νοιάζονται, όπως λένε οι ίδιοι, για την υγεία μας. Χρυσοπληρώνουν καναλάρχες, λοιμωξιολόγους, πλαστικούς χειρούργους, πολιτικούς, δημοσιογράφους κοκ. Ανθρώπους που δεν είναι καν γιατροί και τους τοποθετούν καθημερινά στα πάνελ των ειδήσεων, για να κουνάνε το δάκτυλο τους και να τρομοκρατούν τον κοσμάκη με τον κορωνοϊό, επαναφέροντας έτσι την Ιερά Εξέταση του Μεσαίωνα στην κοινωνία μας, υπό την μορφή ως μία νέα «υπερθρησκεία».     

Διαβάστε αυτό το συγκλονιστικό κείμενο για την περιβόητη αυτή νέα υπερθρησκεία, που προσπαθούν να μας πλασάρουν για το καλό μας, του Καθηγητή Ψυχολογίας Αντώνη Ανδρουλιδάκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, University Of Cyprus:

«Στη νέα θρησκεία του Φόβου που οικοδομείται, στον αντίποδα ακριβώς της θρησκείας της Αγάπης, οι παλιές τελετουργίες αντικαθίστανται στο συλλογικό υποσυνείδητο με νέες επιστημονικές».

Η Θεία Κοινωνία αντικαθίσταται από τον εμβολιασμό, την “σωτήρια μετάληψη” του “σώματος και αίματος” της επιστήμης, που απελευθερώνει.                                                                                                    


Η Ιερά Σύνοδος αντικαθίσταται από την επιτροπή των ειδικών που επενδύεται τώρα με την ίδια αγιότητα, οι δε απόψεις της αποτελούν ιερούς απαράβατους κανόνες.

Ο εγκλεισμός, η στέρηση της χαράς και της ίδιας της ζωής, αντικαθιστά τις παλαιότερες ενοχοποιήσεις και εξαγνιστικές τελετές καθαρμού του σώματος και του πνεύματος, δηλαδή της Νηστείας, της σεξουαλικής εγκράτειας – αποχής κλπ.

 Η μάσκα είναι ο νέος Σταυρός μαρτυρίας, το ορατό σύμβολο – πιστοποιητικό πίστης στην νέα θρησκεία, που οι άνθρωποι κρεμούν στο πρόσωπο τους όπως το σταυρουδάκι της βάφτισης τους.

Και το παλιό χριστιανικό “αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν” αντικαθίσταται από το “φοβού τον πλησίον σου ως εαυτόν”. Γιατί πλέον δεν φοβάσαι μόνο τον Άλλο, φοβάσαι και τον εαυτό σου μην τυχόν μολύνει τον άλλο.

Κι όπως κάθε θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η θρησκεία του Φόβου, έχει το ποίμνιο των πιστών της, το εκκλησίασμα της και ως εκ τούτου έχει και τους αιρετικούς της που τους αξίζει να καούν στην Κόλαση της διασωλήνωσης…

Γιατί “ο Θεός Φόβος εστί”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."