Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Μήνας Μητροπούλου



 Κυκλοφόρησε πριν λίγες μόλις μέρες η δεύτερη ποιητική συλλογή της Μήνας  Μητροπούλου  με τίτλο «Ασπάλαθος» από τις εκδόσεις Μέμφις. Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί έργου της ζωγράφου και φωτογράφου Silena.
 Η ποιητική συλλογή «Ασπάλαθος» είναι χωρισμένη σε τρία μέρη και περιλαμβάνει ποιήματα ποιητικής, ερωτικά, κοινωνικά αλλά και ποιήματα με ιστορικές αναφορές. Αυτή η θεματική ποικιλία κάνει την ποιητική συλλογή ένα ανάγνωσμα που απευθύνεται σε όλους τους αναγνώστες.
Από τον επόμενο μήνα η ποιητική συλλογή θα ξεκινήσει το ταξίδι της με παρουσιάσεις σε όλη την χώρα.

 Λίγα λόγια για την ποιήτρια:

Η Μήνα Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και κατοικούσε μέχρι την ηλικία των έντεκα ετών οπότε και μετακόμισε  με την οικογένεια της στον Νέο Βουτζά της Νέας Μάκρης. Ως μαθήτρια παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου και χορού παίρνοντας μέρος σε χορευτικές παραστάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία. Ασχολήθηκε επίσης και με την ζωγραφική εκθέτοντας μάλιστα και κάποια έργα της σε εκθέσεις ζωγραφικής μαθητών σε Αθήνα και Νέα Μάκρη. Αποφοίτησε από  το ενιαίο λύκειο Νέας Μάκρης και κατόπιν σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών πόρων και Γεωργικής Μηχανικής από όπου αποφοίτησε αποκτώντας Master of Agricultural engineering με βαθμό «Λίαν Καλώς». Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών τελειοποίησε τις γνώσεις της στην αγγλική γλώσσα στην Ελληνοαμερικάνικη ένωση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Michigan αλλά και την γαλλική γλώσσα αποκτώντας Sorbonne II (option: Littérature) και εν συνεχεία απέκτησε άδεια διδασκαλίας και στις δυο ξένες γλώσσες. Ως φοιτήτρια ξεκίνησε να μαθαίνει  επίσης και την Ιταλική γλώσσα στο διδασκαλείο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποκτώντας Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Αργότερα έκανε επιμόρφωση στην μετάφραση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και στην επιστήμη της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Φοίτησε επίσης στο Θέατρο των Αλλαγών παρακολουθώντας μαθήματα υποκριτικής, τραγωδίας, φωνητικής-τραγουδιού και κινηματογράφου αλλά και στον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές έκφρασης παρακολουθώντας μαθήματα υποκριτικής και κινησιολογίας καθώς και τα σεμινάρια «επικοινωνία και τέχνη» και επικοινωνία και συναίσθημα» . Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για διάφορα θέματα κυρίως εκπαιδευτικού περιεχομένου. Επίσης συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί δικό της κέντρο ξένων γλωσσών στην Πολύδροσο Φωκίδας όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα παιδιά της. Είναι μέλος του ομίλου φθιωτών λογοτεχνών και συγγραφέων και έχει εκδώσει μια ακόμη ποιητική συλλογή με τίτλο «Ξόρκια ερωτικά» από τις εκδόσεις Οσελότος τον Ιούλιο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."