Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Πρόσκληση σε ημερίδα για τα αδέσποτα ζώα


                                                 
   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος σας προσκαλεί στην Ημερίδα-Ανοικτή συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Δελφών την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Άμφισσας.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα αναλυθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, η συνάφεια της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή-διαπροσωπική βία και την παιδική κακοποίηση, η συμπεριφορά και η γνωστική λειτουργία του σκύλου, καθώς και μια συγκριτική προσέγγιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα αναπτυχθούν η δράση και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Δελφών αναφορικά με το θέμα.


Πιο συγκεκριμένα, εισηγήσεις σχετικά θα καταθέσουν οι:

- Δρίβας Ευάγγελος: Αστυνομικός-Κλινικός Ψυχολόγος (Bachelor in Psychology, Master of Science in Clinical & Community Psychology, C.A.  Animal Behaviour & Welfare, C.A. Dog Emotion & Cognition)

- Καραμπέτσου Εριέττα, Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων, Σύμβουλος ψυχολογίας, συμπεριφοράς και ευζωίας του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου

-  Μαίρη Ανδρεοπούλου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Δελφών

Επίσης θα τοποθετηθεί η δημοσιογράφος και υπεύθυνη της ενημερωτικής ιστοσελίδας zoosos.gr  Ελένη Ηλιοπούλου με θέμα: «Πώς τα ΜΜΕ στην Ελλάδα στοχοποιούν τα ζώα».

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαχείριση του ζητήματος, καθώς και με τους συνδημότες μας που θα  επιθυμούν να παρέμβουν στη συζήτηση.


Ο Δήμαρχος Δελφών


Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου