Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Λουκάς Ηλ. Θάνος (Καραθάνος) ο δικός μας Λουκάς …

 Αύριο Σάββατο 19 Μαρτίου το 40/θήμερο Μνημόσυνό του


Zεί και θανών εν Κυρίω, ζεί και μεθ’ ημών ”

    Πέρασε  κιόλας ένας μήνας από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο καλός συγχωριανός μας , φίλος και συνεργάτης μας στο Σύλλογό μας Λουκάς Ηλ. Θάνος, ο Λουκάς ο Καραθάνος όπως οι περισσότεροι συγχωριανοί μας τον ήξεραν.
   
    Με την ευκαιρία της τέλεσης του 40/θημέρου Μνημοσύνου του αύριο Σάββατο 19 Μαρτίου στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου Πολυδρόσου, θεωρούμε χρέος μας να γράψουμε εδώ, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, δυο λόγια για εκείνον και για την προσφορά του στο Σύλλογό μας.

    Ο Λουκάς γεννήθηκε στη Σουβάλα στις 16 Νοεμβρίου 1965.
Ήταν το τρίτο παιδί του Ηλία Λ. Θάνου (Καραθάνου) και της Γεωργίας το γένος Λιάμτσια, αδελφές του η Αστέρω συζ. Χρ. Μουτσιανά και η Βιολέτα συζ. Παν. Ρίζου. Νυμφεύθηκε την Μαρία Γ. Πιπέρα και απέκτησαν έναν γιο τον Ηλία, ηλικίας 4 χρόνων σήμερα. Περισσότερα στοιχεία για τον σύντομο, επί γης, βίο του καλοκάγαθου Λουκά εμπεριέχονται σε ειδικό, για εκείνον,  αφιέρωμα που ανάρτησε πρόσφατα το polydrososparnassou.blogspot και αναδημοσιεύθηκε από το  lispolydrossou.blogspot .

      Αναμφισβήτητα ο θάνατος του Λουκά προκάλεσε πρωτίστως βαθιά θλίψη και δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του (τη γυναίκα του, το παιδί του, τη μάννα του, τις αδελφές του και σε όλους τους συγγενείς του).
     
     Όμως η απώλεια ενός νέου ανθρώπου και μάλιστα ενός ανθρώπου εργατικού, συνεργάσιμου, διαλεκτικού, συνετού, αλτρουιστή, αλληλέγγυου  και προ πάντων έντιμου και ηθικού όπως ήταν ο Λουκάς, δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν συγχωριανό μας κάτι που επιβεβαιώθηκε με την πάνδημη συμμετοχή , όχι μόνο Σουβαλιωτών αλλά και πολλών συνδημοτών μας και μη από άλλα χωριά της περιοχής μας, στην εξόδιό του ακολουθία.
   
     Ιδιαίτερη βέβαια είναι η θλίψη από την απώλειά του Λουκά για εμάς, τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τα απλά μέλη του Λαογραφικού – Ιστορικού Συλλόγου  του χωριού μας όχι μόνο γιατί ο μακαρίτης ήταν άμεσος συνεργάτης μας αφού διετέλεσε την τελευταία τριετία και μέχρι λίγους μήνες πριν το θάνατό του Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας αλλά και γιατί ήταν στην κυριολεξία η ψυχή του Συλλόγου, ο πρωτοστάτης και πρωτεργάτης των δραστηριοτήτων του και όλων των δράσεών μας.
   
      Παρόλα τα χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας , που για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε, και με αξιοθαύμαστη στωικότητα και μεγάλη καρτερία υπέμενε, εν τούτοις χωρίς κανένα ποτέ γογγυσμό και πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον νοιάζονταν για τις  δραστηριότητες και τις δράσεις του Συλλόγου μας αναλαμβάνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες  και προσφέροντας, πρώτος αυτός, με παραδειγματικό τρόπο αξιόλογο έργο συνεισφέροντας έτσι  καθοριστικά και αποτελεσματικά  στη λειτουργία και συμμετοχή του Συλλόγου στα πολιτισμικά και πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας .

       Αυτός ήταν ο δικός μας Λουκάς …
και αυτόν το Λουκά τον συγχωριανό, το φίλο, τον συνεργάτη μας θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."