Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΡΕ.

Πολύδροσος  16/3/2016  Αρ.Πρωτ. 4 
Προς  τον  Δήμαρχο  Δελφών

Κοινοποίηση* Αντιδήμαρχο  Δελφών Κο Νικόλαο Μολιώτη
                       Πρόεδρο Κοινότητας Πολυδρόσου Κό Αργύρη  Μουλαρά.

Κύριοι,
Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε ,
Σας ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή μας σαν μέλη της Ομάδας Εργασίας για το κληροδότημα Ι. Μαρρέ . Με την αποδοχή της επιλογής σας δεν προσβλέψαμε  σε προσωπική......
προβολή ούτε σε επαίνους και τιμές , καθόσον η συμβολή μας ήταν καθαρά εθελοντική , αλλά στην βοήθεια για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου δύσκολου έργου. Προσπαθήσαμε με ενθουσιώδη διάθεση και προσωπική απασχόληση να κάνουμε  κατ΄ αρχήν , διάφορες παρεμβάσεις για την προστασία του οικήματος από την φθορά του χρόνου , και κατά δεύτερον να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας μόνιμης αναδόμησης και προβολής του οικήματος. 
Στην διάρκεια δε ,των δέκα τελευταίων μηνών για όλες τις ενέργειες της Ομάδας , σας ενημερώναμε εγγράφως . Εκ των πραγμάτων και λόγω της γενικότερης δυσπραγίας δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε , όσα είχαμε σκεφτεί και είχαμε σχεδιάσει . Παρ΄όλα αυτά , και χωρίς επιχορηγήσεις , οικονομική ή τεχνική βοήθεια , θεωρούμε ότι έχουμε επιτελέσει ικανοποιητικότατο έργο , που διασφαλίζει αρκετά το μέλλον του κληροδοτήματος αυτού .
Μετά τον Αύγουστο 2015 όπου ένας σεισμός , και μια δυνατή βροχή συνετέλεσαν στην πτώση τιμήματος της στέγης, έγιναν  ορισμένες παρεμβάσεις , που καταγράφονται ως εξής:
Μεταφέραμε , αποθηκεύσαμε και διασφαλίσαμε όλη την οικοσκευή , όλα τα προσωπικά αντικείμενα , το αρχείο του Ι. Μαρρέ και όλα βιβλία του , στον χώρο που μας διέθεσε ο Αντιδήμαρχος στο πρώην Γυμνάσιο της Πολύδροσου .
Καθαρίσαμε τον προαύλιο χώρο , κλαδεύσαμε τα  δέντρα , ξεχορταριάσαμε το πλακόστρωτο .
Τοποθετήσαμε μαρμάρινη επιγραφή στον εξωτερικό τοίχο
Και προσπαθήσαμε να επισκευάσουμε το υδραυλικό δίκτυο χωρίς όμως επιτυχία λόγω ανυπαρξίας οικονομικών πόρων .
Οι προαναφερθείσες εργασίες έγιναν με την ευγενική οικονομική  ενίσχυση από τον Λαογραφικό Σύλλογο Πολύδροσου , από τον Σύλλογο Γυναικών «Η ΕΣΤΙΑ»  και από ανώνυμους δωρητές .
Και τέλος η σημαντικότερη δράση μας , μετά από ενέργειες της Κας Ε. Τοπάλη , είναι η επαφή μας με την Αρχιτέκτονα Έφη Δρίβα-Δεληνικόλα , η οποία ευγενώς προσφερθείσα , μας υποσχέθηκε την Δωρεάν εκπόνηση μελετών , την κατάθεση αυτών στα αρμόδια όργανα και την εποπτεία της ανακατασκευής . Υπόσχεση την οποία ήδη εκπληρώνει στο έπακρο .
Την δωρεά της Κας Έφης Δρίβα-Δεληνικόλα έκανε επίσημα αποδεκτή και ο Δήμος Δελφών .
Κατ αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε μια διαδικασία , η οποία προοιωνίζεται καλό μέλλον .
Την 1η Μαρτίου ,εκ μέρους της Ομάδας ,  ο Κος Χρ. Κεφαλούδης επισκέφτηκε τον Δήμο Δελφών και κατόπιν τα γραφεία της Περιφέρειας Κ. Ελλάδος , όπου είχε  συνάντηση με την Αρχιτέκτονα Κα Π. Αραβαντινού , η οποία θα αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειες σωτηρίας του οικήματος Ι.Μαρρέ  .
Η κύρια Π. Αραβαντινού έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το κληροδότημα και την τύχη του , και εδήλωσε ενθουσιασμένη , με την προοπτική ότι  θα μπορέσει , σε συνεργασία με την δωρήτρια Κα Δρίβα-Δεληνικόλα να συμβάλλει στην διάσωση και ανακατασκευή της οικίας Ι. Μαρρέ . Ετόνισε δε στον Κο Κεφαλούδη , ότι είναι ειδική σε ανάλογες εργασίες , καθώς του ανέπτυξε και τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο ανακατασκεύασε το Μουσείο Πανουργιά στην Άμφισσα , όπως και τις ενέργειες της για την διάσωση της Ι. Μητρόπολης της Άμφισσας με τις σπάνιες αγιογραφίες του Παπαλουκά .
Μετά ο Κος Κεφαλούδης επισκέφτηκε το γραφείου του Κου Ν. Λύτρα , από όπου απέσπασε την διαβεβαίωση , ότι συντομότατα θα χορηγηθεί το ζητούμενο ποσό για την προσωρινή επισκευή όλης της κεραμοσκεπής , ώστε να διαφυλαχθεί το εσωτερικό της οικίας από μελλοντικές φθορές   . Η εκταμίευση πλέον του ποσού είναι θέμα ημερών, καθώς υπάρχουν μόνο ελάχιστα διαδικαστικά θέματα να  λυθούν .
Είναι ήδη πεποίθηση μας , ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία με τις ενέργειες του Αντιδημάρχου Κου Ν.Μολιώτη , της Κας Δρίβα-Δεληνικόλα και της Κας Αραβαντινού , η οποία στοχεύει στην σωστή και αισιόδοξη κατεύθυνση της πορείας διάσωσης του κληροδοτήματος .
Ικανοποιημένοι από την όλη εξέλιξη , αισθανόμαστε ότι έχουμε συμβάλει θετικά σ΄ αυτή την προσπάθεια ,και ότι έχουμε δικαιώσει την παρουσία μας στην Ομάδα .
Πλέον η όλη υπόθεση έχει αναληφθεί από ειδικά και αξιόλογα χέρια για να την διεκπεραιώσουν .
Καθώς έτσι έχει εξελιχθεί η κατάσταση , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κο Α.Παναγιωτόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Κο Ν. Μολιώτη για την εμπιστοσύνη , που μας έδειξαν και να μας αποδεσμεύσουν πλέον από τις υποχρεώσεις , που απορρέουν από την συμμετοχή μας  στην εν λόγω Ομάδα .
Ελπίζοντας στο μέλλον να φανούμε πάλι ικανοί και άξιοι για ανάλογες δράσεις , υποβάλλουμε την παραίτηση μας . Θα παρακαλούσαμε δε τον Κο Αντιδήμαρχο να κανονίσει μια ημερομηνία για διευθέτηση των διαδικασιών παράδοσης-παραλαβής όλων των σχετικών αρχείων , εγγράφων , κλειδιών κλπ
 
Με εκτίμηση
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΟΥΛΑΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΥΛΙΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΛΕΤΖΑ
ΕΦΗ ΤΟΠΑΛΗ

Γ.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."