Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Το ημερολόγιο του λοχία Κωνσταντίνου Ευθ. Ρέββα

Αναδημοσίευση (πρώτη δημοσίευση 28/10/2015)

75 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 28η Οκτωβρίου του 1940 και το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων. Ο κύκλος των δημοσιεύσεων για τη σημερινή μεγάλη ημέρα για τον ελληνισμό, ο οποίος ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, με μια σειρά από αναρτήσεις αφιερωμένες –  ως ελάχιστος φόρος τιμής – στο ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ '40, κλείνει σήμερα με ένα σημαντικό αρχείο – ντοκουμέντο. Ο Σουβαλιώτης πολεμιστής στα βουνά της Αλβανίας, ο λοχίας Κωνσταντίνος  Ε. Ρέββας καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια στο προσωπικό του ημερολόγιο την εξέλιξη του συγκεκριμένου ιστορικού χρονικού: την πορεία προς το μέτωπο, τις ηρωικές μάχες που έδωσαν οι Έλληνες στρατιώτες, τις κακουχίες και δυσκολίες που συνάντησαν, και τέλος την επιστροφή.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την Ασημούλα Ρέββα και τον Νικόλαο Μανέτα. 

Ο λοχίας Κωνσταντίνος Ρέββας 1ος από αριστερά όρθιος (φωτογραφία από το ημερολόγιο)


Ο λοχίας Κωνσταντίνος Ρέββας 1ος από δεξιά όρθιος (φωτογραφία από το ημερολόγιο)




Το ημερολόγιο αποτελείται από 30 σελίδες, μαζί με τη φωτογραφία - αφιέρωση του Ι. Μεταξά προς τον τραυματία λοχία Κωνσταντίνο Ε. Ρέββα. Δυστυχώς έχουν χαθεί δύο σελίδες, η 6η και η 13η.

7.1.41. Η αφιέρωση του Ι. Μεταξά: "Στον ηρωικόν τραυματίαν λοχίαν Κωνσταντίνον Ρέβαν"





























 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  και καλή δύναμη σε όλους. Μακάρι σύντομα να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλους μας!


Χρήστος Μ. Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."