Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ



Ταχ.Δ/νση : ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ
Ταχ. Κωδ. : 35002
Τηλ /Fax .: 22340 23529
Πληροφορίες: Τσαπρούνης Νίκος
Αμφίκλεια,    23/06/2015
Αριθμ. πρωτ.: 731






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Επίσκεψη του Επιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού»

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, πραγματοποιήθηκε περιήγηση μελών του Επιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 σε μονοπάτι, μήκους 2 χλμ περίπου, από Λάκα Τσάμη έως Λάκα Βίκια.

Αρχικά στην θέση «Λάκα Τσάμη», πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού για την λειτουργία των ΦΔ στην Ελλάδα και ειδικότερα του ΦΔΕΔ Παρνασσού. Ακολούθησε η ανάβαση του μονοπατιού (μικρού βαθμού δυσκολίας), το οποίο βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) «Όρος Παρνασσός – GR 2410002». Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι προστατευόμενες περιοχές που εντοπίζονται στον ορεινό όγκο του Παρνασσού με έμφαση στην οικολογική τους αξία, οι σημαντικοί τύποι οικοτόπων και τα είδη χλωρίδας και πανίδας που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, τόσο από την εθνική όσο και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επίσης, έγινε αναφορά στο Έργο Παρακολούθησης Ειδών και Τύπων Οικοτόπων που εκπονείται από το ΦΔ.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μέλών του Συλλόγου και τα στελέχη του ΦΔ, ενώ συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια με ερωτήσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τις Προστατευόμενες Περιοχές του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Τέλος, διανεμήθηκαν αναμνηστικά του ΦΔ.

Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."