Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Logo ERNI Teliko-1
Περισσός Μάιος 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δυναμώνοντας τη ΦΛΟΓΑ προσφοράς και αγάπης!


Απόλυτα προσηλωμένη στη στοχευμένη προσφορά αγάπης, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, συνεχίζει να εκδιπλώνει όλο το εύρος των κοινωνικών της δράσεων. Έχοντας κατά νου, την επιτυχημένη από το χειμώνα, παρέμβαση με την οποία αναδείχθηκε ο σημαίνων ρόλος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», αντιπροσωπεία της Ένωσής μας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 τόσο τον ξενώνα, όσο και τα γραφεία του ως άνω Συλλόγου στο Γουδί.

Βασική επιθυμία όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί, να προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα απαραίτητα (περίπου 100 κιλά) εις μνήμη της ευεργέτιδας του Σωματείου μας Κυριακούλας (Κούλας) Γαβριηλίδου. Μετά την ολόθερμη υποδοχή που μας επιφυλάχθηκε, παρακολουθήσαμε παραμέτρους της καθημερινότητας του τιτάνιου αγώνα που καταβάλλουν για τη ζωή, παιδιά και γονείς. Βαθιά συγκινημένοι από το επιτελούμενο έργο, συμμετείχαμε ακολούθως σε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Μαρία Τρυφωνίδη η οποία αφού ευχαρίστησε την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας για την πρωτοβουλία της επεσήμανε μεταξύ άλλων «31 χρόνια πριν, θέσαμε στόχους και ζητήσαμε τη συμπαράσταση των γιατρών, των νοσηλευτών μας, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Η συγκινητική ανταπόκριση, η αγάπη και η στήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί για μας τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Οι στόχοι που θέσαμε ήταν δύσκολοι. Πετύχαμε πολλούς από αυτούς. Βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και των θεσμικών παροχών στις οικογένειες, ανέγερση και λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών μας, Νοσηλεία στο σπίτι, οικονομική στήριξη των οικογενειών, ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για να διαλυθούν οι προκαταλήψεις. Παραμένουμε εδώ ακόμα πιο μάχιμοι, ακόμα πιο δυνατοί. Άλλοι, καινούργιοι στόχοι έχουν τεθεί κι αποτελούν για μας προτεραιότητες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχετε στηρίξει το έργο μας. Όλους εσάς που μας δώσατε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την αγάπη και την προσφορά σας, με σεβασμό, συνέπεια και ευθύνη».  
Αντιφωνώντας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, τόνισε «Σήμερα μας συγκινήσατε, μας τιμήσατε, μας δώσατε μαθήματα ζωής, μας προσφέρατε μεγάλη ευεργεσία, γιατί μπορούμε να αισιοδοξούμε για τον τόπο μας. Η Φλόγα δεν χάθηκε!  Η Ένωση Ρουμελιωτών είμαστε Σύλλογος με ισχυρή κοινωνική, λαϊκή και πολιτιστική αναφορά στο χθες και στο σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος μας επανατοποθετείται στη νέα πραγματικότητα που βιώνει η πατρίδα μας, αφουγκραζόμενοι τα κοινωνικά προβλήματα αλλά και την αδήριτη ανάγκη να προσφέρουμε με ζήλο και επίγνωση. Ό,τι μας προσφέρεται σαν αγάπη από τα εκατοντάδες μέλη και φίλους μας, το εναποθέτουμε εδώ, στα παιδιά μας που αγωνίζονται για το δώρο της ζωής. Βεβαιωθείτε ότι διαπνεόμαστε από την ίδια τη Φλόγα που σας διακρίνει. Η σημερινή ημέρα είναι η συνέχεια πιο εντατικής συνεργασίας μαζί σας. Μόνοι μας δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Η ζωή τελικά κερδίζεται με το ρίσκο του μεγάλου και την τόλμη του καινούργιου. Σε αυτό το προσκλητήριο θα είμαστε πρώτοι!»
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6979047801, ή στο Email: enosiroumeliotonionias@yahoo.gr ή f/c Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."