Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Πάνος Καμμένος παρασημοφόρησε τον λοχία που έσωσε 20 μετανάστες στη Ρόδο


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παρασημοφόρεσε τον ΕΠΟΠ λοχία, Αντώνη Ντεληγιώργη που βοήθησε τους μετανάστες να σωθούν στην Ρόδο ύστερα από το τραγικό ναυάγιο στις 20 Απριλίου.

«Δεν έκανα τίποτα γενναίο, απλώς μια πράξη από άνθρωπο σε άνθρωπο», σημείωσε ο Έλληνας ΕΠΟΠ σε συνέντευξή του. Υπενθυμίζουμε πως ο λοχίας έσωσε μόνος του 20 μετανάστες.
Ο υπουργός απένειμε το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στον Αντώνη Ντεληγιώργη.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού:

«Ο ΕΠΟΠ Λοχίας Ντεληγιώργης, σήμερα, πήρε εκ μέρους του ελληνικού λαού, το παράσημο Εξόχου Πράξεως. Διότι, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στη Ρόδο που υπηρετεί, ήταν παρών σε μια διαδικασία διάσωσης μεταναστών, προσφύγων, που το πλοίο τους προσέκρουσε στα βράχια και έπεσαν στη θάλασσα. Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί παράδειγμα. Αποδεικνύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο Ελληνικός Στρατός, δεν είναι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την ειρήνη. Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων Υπαξιωματικών, Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Εθνοφυλάκων και Στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε υπερήφανοι για τον Λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι».


πηγή:http://www.alfavita.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΩΝΗ ΘΑ ΒΑΦΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ27 Απριλίου 2015 στις 3:01 μ.μ.



    Τοπικα νεα | 25/04/2015 16:45
    Ρόδος: Η μετανάστρια θα δώσει στο μωρό της το όνομα του φύλακα – άγγελου

    Αντώνη θα βαφτίσει το νεογέννητο μωρό της η μετανάστρια από την Ερυθραία, που γέννησε το βράδυ της Πέμπτης, στο νοσοκομείο της Ρόδου.
    Με αυτό τον τρόπο, η 26χρονη θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη της στον άνθρωπο που έσωσε τη ζωή της και κατ' επέκταση και τη ζωή του παιδιού της.
    Πρόκειται για μία από τους δεκάδες μετανάστες του τραγικού ναυαγίου δουλεμπορικού, στην περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, με τους τρεις νεκρούς.
    Χθες το μεσημέρι, η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου Πέπυ Παπαπαύλου, μπήκε στο δωμάτιο της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου, συνοδευόμενη από τον λοχία ΕΠΟΠ Αντώνη Ντεληγιώργη, ο οποίος έσωσε τη ζωή της μετανάστριας από την Ερυθραία την ημέρα του ναυαγίου. Στη συνάντηση επικράτησε έντονο συγκινησιακά κλίμα. Η 26χρονη γυναίκα δάκρυσε βλέποντας και με πολύ χαρά του ανακοίνωσε ότι θα ονομάσει το αγοράκι της Αντώνη.
    Μητέρα και βρέφος χαίρουν άκρας υγείας, ενώ ήδη ο Ερυθρός Σταυρός Παράρτημα Ρόδου έχει αναλάβει την φροντίδα και των δύο, που θα φιλοξενηθούν σε ειδικό διαμέρισμα στη Ρόδο.
    Η νεαρή μητέρα, σε δηλώσεις της, εξιστόρησε την περιπέτεια που έζησε όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να φθάσει από την πατρίδα της στη χώρα μας.
    Όπως είπε για περίπου τρεις εβδομάδες, κυριολεκτικά ετοιμόγεννη, ταξίδευε (το περισσότερο διάστημα πεζή) μέσα στην έρημο για να φθάσει, από την Ερυθραία, στο Σουδάν.
    Από εκεί μετέβη στην Τουρκία για να επιβιβαστεί στο ξύλινο σκάφος που έμελλε να τσακιστεί στα βράχια, ανοικτά της παραλίας Ζέφυρος στη Ρόδο, στις 20 Απριλίου.

    Πηγή: rodiaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."