Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Οι ουργανοπαίχτις τσ΄ Σβάλας


ΑΠΟΚΡΙΕΣ 1960.
 Φύση γλεντζέδες και μουσικόφιλοι οι Σουβαλιώτες, δε θα μπορούσαν να μην έχουν τους δικού τους ντόπιους οργανοπαίχτες για τα πανηγύρια τ΄ Αϊ-Λιά και της Παναγιάς , τις Απόκριες και τις οικογενειακές χαρές τους ( γάμους, αρραβώνες, βαφτίσια).
Πότε με τον τούμπανο και την καραμούζα (πίπιζα) του Θόδωρου Θάνου (Κοντογιαννιού) και του Σεραφείμ Τζιβάρα (Καψιότη) και πότε με τους Τζιβαραίους (Νίκο στο βιολί, και Μήτσο στο κλαρίνο) έστηναν  τα γλέντια τους και τους χορούς τους στις χορευταριές και στις ταβέρνες.

Από αριστερά: Κώστας Καραχάλιος, Κώστας Θάνος ( Φιντέλης), Σεραφείμ Τζιβάρας (Καψιότης), Μάνθος Κορτσέλης, Θόδωρος Θάνος (Κοντογιάννης), Παναγιώτης Λαγός (Καλούτσικας), Τάσος Αυγέρης (Κατσιαπράγκας). Μπροστά ο μικρός Γιώργος Iωαν. Θάνου (Κοντογιάννης) και η μικρή Γεωργία Μάνθου Κορτσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."