Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΟΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ


Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ " Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ" έχει την χαρά να έχει στο αρχείο του ένα πραγματικό θησαυρό. Μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Μια κοπιαστική και τεκμηριωμένη εργασία δεκαετιών, του χωριανού μας Ηλία Θ. Γεωργούση, "με αγάπη και σεβασμό προς τους προγόνους με σκοπό να καταγράψει το γενεαλογικό δέντρο της κάθε οικογένειας του χωριού.


Οι πηγές του για την σπάνια σε μέγεθος αυτή εργασία, ήταν το μητρώο Αρρένων Πολυδρόσου, του Δήμου Παρνασσού και η προφορική αφήγηση των απογόνων της κάθε οικογένειας, για την εξακρίβωση της ρίζας πολλών οικογενειών.

Το γενεαλόγιο του Ηλία Θ. Γεωργούση δεν είναι μια απλή καταγραφή των οικογενειών του χωριού, είναι εμπλουτισμένο με υποσημειώσεις, που αναφέρονται σε ιδιαίτερα γεγονότα της κάθε οικογένειας", τονίζει στον προλόγηση του βιβλίου ο Αντώνης Αδαμόπουλος.

Το αρχείο αυτό των 550 περίπου σελίδων θα βρίσκετε στη ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, όπου ήδη υπάρχει 
αντίγραφο  Γενικού Μητρώου και Ληξιαρχείου.

Έτσι όποιος επιθυμεί θα μπορεί να μάθει τις ρίζες του, και το γενεαλογικό δέντρο της οικογενείας του  (υπάρχουν οικογένειες με προϊστορία από το 1780) καθώς επίσης θα μπορεί να προβεί σε περαιτέρω επεξεργασία (τυχόν διορθώσεις ή παραλήψεις ή συμπληρώσεις) όπου απαιτείται. 

Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία του κ.  Ηλία Θ. Γεωργούση, το βιβλίο αυτό αφενός μεν να είναι οδηγός για το "από που κρατάει η σκούφια μας;" αφετέρου δε να εμπλουτιστεί και να συνεχιστεί.

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ κ. ΗΛΙΑ Θ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ.


Τα ονόματα των Σουβαλιωτών όπως προκύπτουν από το βιβλίο:

Δικαιωματικά πρώτα παρουσιάζουμε το γενεαλογικό δένδρο του παραχωρητή Ηλία Θ. Γεωργούση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου