Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Ο Γιώργος Γεωργούσης γεννήθηκε στην Πολύδροσο το 1940.

 Σπούδασε στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Παρίσι (1966 - 1969) και στο Λονδίνο (1970-1973). Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στην λογοτεχνία ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση και δευτερευόντως, με το δοκίμιο και την μετάφραση από διάφορες γλώσσες. Eμφανίστηκε με το πρώτο του ποιητικό βιβλίο "Nυκτιλύκη" (1966), ενώ το 2010 προτάθηκε ως υποψήφιος για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας στην ποίηση για το έργο του "Τα παλαιά χιόνια" των εκδόσεων Γαβριηλίδη.
  Διαβάστε περισσότερα: http://www.dedalus.gr/authors.php?authors_id=62
  και για την πρόταση βράβευσης: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=384477

Ο Λουκάς Κούσουλας γεννήθηκε στην Πολύδροσο το 1929.

 Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνταξιούχος φιλόλογος και υπηρέτησε στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση, ως καθηγητής, γυμνασιάρχης και σχολικός σύμβουλος. Παρουσιάστηκε στα γράμματα το 1955 με ποιήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης "Νέα πορεία". Έχει δημοσιεύσει: οχτώ ποιητικές συλλογές, πεζογραφήματα, δοκίμια λογοτεχνικής κριτικής και μεταφράσεις αρχαίων συγγραφέων. Συνεργάστηκε στις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Η Καθημερινή" καθώς και στα περιοδικά "Νέα Εστία", "Η Λέξη", "Το Δέντρο", "Πλανόδιον", κ.α.
Διαβάστεπερισσότερα 

Ο Γιάννης Μαρρές γεννήθηκε το 1925 στην Πολύδροσο, όπου ζούσε και εργαζόταν μέχρι το τέλος της ζωής του (2003).

 Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από το 1954 και το πλούσιο λογοτεχνικό του έργο αποτελούν συλλογές, ιστορικά μελετήματα, δοκίμια, εκφράζοντας με απαράμιλλη επιτυχία τον πλούσιο εσωτερικό του κόσμο σε μια αρμονική σύζευξη εμπειριών και αίσθησης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."