Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ανασυγκρότηση χορωδίας ι.ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυδρόσου.


Ανακοίνωση - Γνωστοποίηση...

   Η διακονία της Εκκλησίας είναι το ύψιστο αγαθό που μπορεί να προσφέρει κάποιος λαϊκός μέσα από τα βάθη της ψυχής του. Έτσι και εμείς, σαν λαϊκοί, έχουμε υποχρέωση, ιερή υποχρέωση, να βοηθάμε και να συντρέχουμε την τοπική μας Εκκλησία, δηλαδή την ενορία μας. Ο καθένας καλό θα είναι να συνεισφέρει σε ό,τι μπορεί για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο Ναός της ενορίας μας.
  Όπως γνωρίζουμε, εδώ & αρκετά χρόνια & κατά περιόδους έχει συγκροτηθεί στο ναό μας μια χορωδία γυναικών η οποία διακονεί από το πόστο της τον ιερέα λειτουργώντας επικουρικά στο έργο των ψαλτών.

   Στα πλαίσια της αναδημιουργίας & ανασυγκρότησης της χορωδίας του ναού μας από εφέτος, δίνεται η δυνατότητα με την καθοδήγηση του αιδεσιμοτάτου εφημερίου του ναού μας π. Κωνσταντίνου (διπλωματούχου της Βυζαντινής Μουσικής) τα μέλη της χορωδίας να αποκτήσουν καλύτερες γνώσεις περί της ψαλτικής τέχνης ώστε να βελτιωθούν ψαλτικά και να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά το θεάρεστο διακόνημά τους.

   Όπως λέγει και ένας καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής:                                              Oι ψάλτες είναι επίγειοι άγγελοι επειδή καθώς οι άγγελοι υμνούν τον Θεό στον ουρανό έτσι και οι ψάλτες υμνούν τον Θεό στη Γη”.  

    Έτσι, από αυτό το Σάββατο 26 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου ο πατήρ Κωνσταντίνος αναμένει όσες κυρίες το επιθυμούν να προσέλθουν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυδρόσου Φωκίδας για να εξασκηθούν στον θεόπνευστο μουσικό λόγο της Βυζαντινής Μουσικής.

Με εκτίμηση,

 Ηλίας Χρ. Θάνος,

Ερευνητής, Συγγραφέας, Αρθρογράφος,

Περί Ιστορίας - Το ιστολόγιο του συγγραφέα Ηλία Χρ. Θάνου: Αναλυτικό Βιογραφικό: Ηλίας Χρ. Θάνος (perihistory.blogspot.com)

    





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."