Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Η Γιορτή πετιμεζιού στην Πολύδροσο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

                       

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε & εφέτος , όπως κάθε χρόνο άλλωστε εδώ & δέκα χρόνια, την τελευταία Κυριακή του τρυγητή μήνα Σεπτεμβρίου, η Γιορτή πετιμεζιού στην Πολύδροσο...

   Από νωρίς το πρωί προχθές Κυριακή πολλοί συγχωριανοί μας αλλά & πολλοί επισκέπτες από τα όμορα χωριά της περιοχής μας άρχισαν να συρρέουν, στο αναπλασθέν, τελευταία , πάρκο των Αγίων Ταξιαρχών, για να απολαύσουν & να προμηθευθούν τα εξαιρετικά εδέσματα & τα γλυκίσματα – παράγωγα του μούστου & του πετιμεζιού που παρασκεύασαν με μεράκι & επιμέλεια οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου “Η ΕΣΤΙΑ”.

    Στη σύντομη ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Ανδριανή Λάζου – Κατοίκου αφού αναφέρθηκε επ’ ολίγο στην ιστορία του εθίμου & της γιορτής που έχει γίνει πιά θεσμός για τη Σουβάλα, ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης & κυρίως τις γυναίκες του Συλλόγου για την, επί ένα μήνα σχεδόν, εθελοντική τους εργασία τόσο στην παρασκευή του πετιμεζιού όσο & στην παρασκευή των εδεσμάτων & των παραγώγων του που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

    Χαιρετισμούς απηύθυναν η Δ/ντρια του ιδιαιτέρου Γραφείου της Γενικής Γραμματέως του Υπ. Πολιτισμού κ. Ροδούλα Ζαχαροπούλου, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθ. Αδαμάκος & η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου κ. Ευθυμία Τοπάλη – Βέλλιου.

Ακολουθούν εικόνες από τη γιορτή 












                        

        






































         Επιμέλεια  - Ανάρτηση:  Αλέκος Ι. Βαλάσκας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."