Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Αικατερίνη Φούρλα (1932 - 2024)


     Ένα ακόμη τέκνο της παλιάς γενιάς της Σουβάλας ...

& μία από τις τελευταίες εμβληματικές μορφές της πλατείας του χωριού μας αποχαιρετάμε σήμερα στις 12:30 από τον ι. ν. Κοιμήσεως της  Θεοτόκου Πολυδρόσου. 

   Η Αικατερίνη, το γένος Δημητρίου & Ασήμως Βέλλιου γεννήθηκε στο χωριό μας το έτος 1932.

   Παντρεύτηκε τον Νικόλαο Ευστ. Φούρλα & μαζί επί 45 & πλέον έτη  διατηρούσαν το γνωστό & ιστορικό πιά “Καφενείο του Φούρλα”,  (για τους ντόπιους το “Καφενείο τ’ Μπελιφάντ”), στη ΝΔ πλευρά της πλατείας του χωριού όπου σήμερα στον ίδιο χώρο & υπό τη Δ/νση των παιδιών τους Θεόδωρου & Ευσταθίου λειτουργεί εδώ και 25 & πλέον χρόνια το σύγχρονο Café – Bar με την επωνυμία “Καφέ Αγορά”. 

   Αγωνιστές της ζωής & εργαζόμενοι σκληρά ο Νίκος & η Αικατερίνη Φούρλα κατόρθωσαν να αποκτήσουν μία αξιόλογη οικογένεια φέρνοντας στη ζωή τρία παιδιά, το Στάθη, το Δημήτρη απόστρατο Υποστράτηγο της ΕΛΑΣ σήμερα & τον Θοδωρή . 

   Ευτύχισαν δε να δούνε & επτά εγγόνια, τέσσερα (4) από τον Στάθη, (Νίκο, Γιώργο, Χριστίνα & Ιωάννα) & τρία (3) από τον Δημήτρη (Κατερίνα, Όλγα & Ειρήνη). 

   

       Εμείς κατευοδώνοντας την σήμερα προς την αιωνιότητα δημοσιεύουμε τις παρακάτω φωτογραφίες από το Αρχείο του Συλλόγου μας με μερικές από τις σημαντικές στιγμές της ζωής της & ευχόμαστε σε εκείνη, να έχει Καλό Παράδεισο & Καλή Ανάσταση, στα παιδιά της δε & τα εγγόνια της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά & τους Ευχόμαστε να πάρουν τα χρόνια της.

     Στη φωτογραφία αυτή του 1954 που έχει τραβηχτεί την ημέρα των Αποκαλυπτηρίων του Ηρώου Πεσόντων του χωριού μας, δωρεά του απόδημου συγχωριανού μας Tom Valas (Αθανασίου Βαλάσκα) που εικονίζεται & ο ίδιος, η Αικατερίνη 22 ετών τότε, εικονίζεται δεύτερη όρθια από δεξιά μεταξύ πολλών ακόμη νέων & νεάνιδων του χωριού μας.
                        Ο γάμος του Νίκου Φούρλα & της Αικατερίνης Βέλλιου 

                 Ο Νίκος & η Αικατερίνη Φούρλα με δύο από τις εγγονές τους.





Επιμέλεια-Ανάρτηση :  Αλέκος Ι. Βαλάσκας 
  


 
  

                                                                    

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."