Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Ο Κολοκοτρώνης μας κοιτά από ψηλά συνΈλληνες....


   Η  συνήθειά μου να ανασύρω από προθήκες & ράφια βιβλιοπωλείων ιστορικά, κυρίως, πονήματα όχι ευρείας κυκλοφορίας,...

μου έδωσε την ευκαιρία να προμηθευτώ & να διαβάσω αυτό το μικρό Δελτάριο με τον ελκυστικό τίτλο “Ο Κολοκοτρώνης κοιτά από ψηλά”.

   Όπως διαβάζουμε στο εμπροσθόφυλλο Συγγραφέας του είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτινος & Μεγαλουπόλεως & γράφθηκε στη Δημητσάνα το έτος 2011.

   Το μικρό αυτό πόνημα αποτελεί μια φανταστική ιστοριούλα του συγγραφέα με ήρωα τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Είναι ένα συγκινητικό, γλαφυρά γραμμένο κείμενο, έμπλεο μηνυμάτων & ως εκ τούτου ενδιαφέρον & γι' αυτό σκέφτηκα να το δημοσιεύσω στο ιστολόγιό μας ως επίκαιρο λόγω του εορτασμού της επετείου της επαναστάσεως του Έθνους μας κατά του Τουρκικού ζυγού το 1821.

   Για λόγους διατήρησης της αυθεντικότητας γραφής & μορφής του κειμένου, το μεταφέρω σε φωτογραφική μορφή (εικόνα) & όχι αντιγραμμένο .

                                                                                          Αλέξανδρος Ι. Βαλάσκας


                             “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

                      

         







       








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."