Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ο εφετινός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λιλαία (ΦΩΤΟ)...

....Με τη συμμετοχή του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου μας


      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε & εφέτος στη Λιλαία, η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου....

     Την Κυριακή 24 Μαρτίου το απόγευμα παραμονή της μεγάλης εορτής εψάλη στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του χωριού  ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός & ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

    Τόσο οι συνδημότες μας Αγοριανίτες όσο & πλήθος πιστών από τα όμορα χωριά αλλά & πολλοί ξένοι επισκέπτες των χωριών μας, παρέστησαν στην ακολουθία του εσπερινού & την περιφορά της εικόνας ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς της πατρίδος μας που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Λιλαίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “Το Χάνι της Γραβιάς” & του Συλλόγου μας, Λαογραφικού-Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου “Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ”.

    Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Χριστίνα Κορομπίλη, ο Πρόεδρος της Λιλαίας κ. Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος & ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινότητος Επταλόφου κ. Αλέξανδρος Λιάπης & Ιωάννης Πάλλας αντίστοιχα, η Πρόεδρος & ο τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητος Πολυδρόσου κ. Έφη Τοπάλη & Ηλίας Θάνος αντίστοιχα.

   Πριν το χορευτικό πρόγραμμα, η Πρόεδρος του ΕΑΣ Λιλαίας κ. Τάνια Ηλ. Κοπανάκη απηύθυνε χαιρετισμό & ευχαριστίες προς τους προσκεκλημένους & τους επισκέπτες ενώ στο τέλος αυτής της εορταστικής βραδιάς προσφέρθηκαν προς τα μέλη των χορευτικών τμημάτων & τους επισκέπτες εδέσματα παρασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού.

  Ο χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΑΣ Λιλαίας

       Είμαστε εδώ, όπως και κάθε χρόνο για να τιμήσουμε την εκκλησία μας και να γιορτάσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Λιλαίας, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον ιερέα της ενορίας μας πατέρα Γεώργιο Περδικάρη, τους λοιπούς ιερείς που τιμούν την εκκλησίας μας, τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού κύριο Θανάση Αδαμάκο, τη Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Δελφών κυρία Χριστίνα Κορομπίλη, τον πρόεδρο του χωριού μας κύριο Χρήστο Ασημακόπουλο, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου κυρία Έφη Τοπάλη, τον πρόεδρο Επταλόφου κύριο Αλέκο Λιάπη, τον αναπληρωτή πρόεδρο Επταλόφου Ιωάννη Πάλλα και όλους όσους βρίσκεστε σήμερα εδώ.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στις γυναίκες του χωριού που πρόσφεραν απλόχερα τα εδέσματά τους για τον μπουφέ και βοήθησαν σημαντικά στη διοργάνωση της γιορτής. 

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών "Το Χάνι της Γραβιάς" , καθώς και τον Λαογραφικό - Ιστορικό Σύλλογο "Η Σουβάλα Παρνασσού" που θα πλαισιόσουν με τον πιο όμορφο τρόπο την εκδήλωσή μας. Ακόμη, ευχαριστούμε πολύ την χοροδιδάσκαλό μας κυρία Ζέφη Μιχαηλίδη για την αδιακόπη προσφορά της στα χορευτικά τμήματα.

Θα ξεκινήσει τώρα η παρουσίαση των χορευτικών μας τμημάτων με χορούς από τη Ρούμελη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Σάμο. 

Τα τραγούδια της Ρούμελης θα ακουστούν από τη φωνή του αείμνηστου Ανδρέα Τσαούση, που κατάφερε να μείνει ανεξίτηλος στο δημοτικό τραγούδι πανελλαδικά, αλλά κυρίως στον τόπο που μεγάλωσε, τη Λιλαία. 

 Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία !!!

 

Ακολουθεί πλούσιο Φωτογραφικό Ρεπορτάζ

























Φωτογραφίες Χορευτικού Προγράμματος     






   



























 









































































Επιμέλεια-Ανάρτηση :  Αλέκος Ι. Βαλάσκας 















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."