Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Παλαιά Οικογενειακά & Δημόσια Έγγραφα ...

…από το Οικογενειακό & Προσωπικό Αρχείο του Θοδωρή Χρ. Τζιβάρα

 

       Μία ακόμη σειρά παλαιών εγγράφων...

από το οικογενειακό & προσωπικό Αρχείο του εκλεκτού  συγχωριανού μας, καλού φίλου & μέλους του Συλλόγου μας Θοδωρή Χρ. Τζιβάρα είχαμε την τιμή να παραλάβουμε αυτές τις ημέρες για το Αρχείο του Συλλόγου.

   Κάποια από αυτά αφού τα επεξεργαστήκαμε, κατά δύναμιν, ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα ευανάγνωστα & τα δημοσιεύουμε σήμερα στο ιστολόγιό μας.

   Τα στοιχεία που παρατίθενται τόσο για τα οικογενειακά έγγραφα όσο & την “μετάφραση” του χειρογράφου του ποιητή Λασκαράτου, είναι του κατόχου & αποστολέα των εγγράφων.

     Σημ. Για μεγέθυνση των εγγράφων πατήστε αριστερό κλικ στην εικόνα τους. 

                                                                                                         Αλέκος Ι. Βαλάσκας 

Δελτίο Ταυτότητας του Χαράλαμπου Σβίγγου πατέρα της προγιαγιάς μου Γιαννίτσας μητέρας του παππού μου Θεοδ. Γ. Τζιβάρα

Βεβαίωση ταυτοπροσωπίας Γιαννίτσας Γ. Τζιβάρα μητέρας του παππού μου Θεοδώρου Γ. Τζιβάρα

                                          Πιστοποιητικό εγγραφής στο Μητρώο Αρρένων της Κοινότητος Πολυδρόσου του παππού μου Θεοδώρου Γ. Τζιβάρα, που έχω την τιμή να φέρω το όνομά του, 

``Ο μεγαλήτερος εχθρός της Ελλάδος

Ο μεγαλήτερος εχθρός της Ελλάδος σήμερα, δεν είναι ούτε η Τουρκία, η οποία φυσικώ τω λόγω θα μισεί την Ελλάδα, επειδή η Ελλάς την εδίωξε, ούτε η Ρωσία ή η Αυστρία, που ήθελ` επιθυμήσουν την κατάχτησή της, ούτε η Αγγλία, που ίσως ήθελε φοβείται να την έχει παρεμπρός αντίζηλην εις το θαλασσινόν εμπόριόν της, ούτε άλλος κανένας εξωτερικός εχθρός της.

Ο αληθινός Εχθρός της Ελλάδος είναι εσωτερικός και είναι η κατά καιρόν Κυβέρνησής του.

Ως και σήμερα, η Κυβέρνηση της Ελλάδος εργάζεται με όλη της τη δύναμη την καταστροφήν της Ελλάδος και με πολλήν περρισότερην αποτελεσματικότητα, απ` ότι ήθελε μπορέσουν να κάμουν οι εξωτερικοί της εχθροί και αντίπαλοι. Οι έξωθεν εχθροί και αντίπαλοί της εμπορούν να της αφαιρέσουν την ανεξαρτησίαν της, την πολιτικήν της ύπαρξιν, αλλά η ψυχή της ήθελε μείνει ανέπαφη. Η Κυβέρνηση της Ελλάδος σήμερα εργάζεται την καταστροφήν την εξουθένοσην της ψυχής της Ελλάδος``.........(Απόσπασμα από χειρόγραφο του ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου * ~ 2ο μισό του 19ου αιώνα ~ έχει διατηρηθεί η αρχική ορθογραφία) 

     Δυστυχώς πολλά κείμενα του παρελθόντος, παραμένουν άκρως επίκαιρα ακόμα και δύο αιώνες αργότερα!!!!!!!

       * Ο Ανδρέας Τυπάλδος Λασκαράτος  (Ληξούρι1Μαΐου 1811 - Αργοστόλι24 Ιουλίου 1901) ήταν αξιόλογος σατιρικός ποιητής και πεζογράφος από την Κεφαλονιά

                                                                                                              

                                                                                               Θεοδ. Χρ. Τζιβάρας


 
















    





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."