Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

“Γνώθι σ’ αυτόν” (Γνώρισε τον εαυτό σου) …

        …μια προσέγγιση στο νόημα του παραγγέλματος, από τον Καθηγητή Φιλολογίας Χρήστο Σ. Κοντούλη       Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε σήμερα στην ιστοσελίδα μας...

 το Κείμενο που μας έστειλε ο αγαπητός φίλος του χωριού μας & του Συλλόγου μας κ. Χρήστος Σ. Κοντούλης, Καθηγητής Φιλόλογος απόμαχος, σήμερα, της εκπαίδευσης, την οποία & υπηρέτησε ευσυνείδητα με ήθος & συνέπεια Έλληνα δασκάλου επί 35ετία μέσα στις σχολικές αίθουσες.

   Δημοσιεύουμε το εξαίρετο Κείμενό του που αφορά τη δική του προσέγγιση – ερμηνεία του νοήματος που εκπέμπει ένα εκ των παλαιοτέρων & σπουδαιοτέρων  αρχαίων παραγγελμάτων & μάλιστα εκ των δύο πρώτων αναρτημένων στο Ναό του Απόλλωνα το «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ».

  Προτιμήσαμε τη δημοσίευση αυτού του Κειμένου με τη μορφή του χειρογράφου , όπως μας εστάλη από τον δημιουργό του, σεβόμενοι την επιλογή του να γράφει τα κείμενά του σε χαρτί & με μολύβι & όχι πληκτρολογώντας τά άψυχα “στοιχεία” ενός πληκτρολογίου γραφομηχανής ή υπολογιστή, αισθανόμενος προφανώς ότι έτσι εμπεριέχονται στο γραπτό, πιο άμεσα, μέρος ψυχής & συναίσθημα του γράφοντος.

   Τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  & αναμένουμε , για να δημοσιεύσουμε, τη δική του, επίσης, προσέγγιση- ερμηνεία του νοήματος του εταίρου σπουδαίου αρχαίου παραγγέλματος του “ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ” . 

                                                                                                        Αλέκος Ι Βαλάσκας 

   

         Για καλύτερη ανάγνωση του Κειμένου πατήστε αριστερό "κλικ" επάνω στην εικόνα για μεγένθυνση

     Χρήστος Σ. Κοντούλης


 
 Επιμέλεια Ανάρτησης :  Αλέκος Ι. Βαλάσκας 













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."