Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Η εκδήλωση Μνήμης & Τιμής για τη "Μάχη της Σουβάλας στις 7 Οκτ. 1824"

 

        Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί στην περιοχή “Καρκαβέλια” Παρνασσού της Τ.Κ. Πολυδρόσου η εκδήλωση Τιμής & Μνήμης που διοργάνωσαν ο Δήμος Δελφών & η Τ.Κ. Πολυδρόσου για τους αγωνιστάς της “Μάχης της Σουβάλας στις 7 Οκτ. 1824” ...

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους & κατέθεσαν στεφάνους:

   Ο βουλευτής Φωκίδος & Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου κ. Ευθυμία Τοπάλη η οποία εκφώνησε & το Ιστορικό της Μάχης, η Αντιπρόεδρος του Λαογραφικού - Ιστορικού Συλλόγου Πολυρόσου κ. Νάγια Πάντου, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. κ. Ανδρέας Βέλλιος & ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου φέρων & την Σημαία του σχολείου ο μαθητής Ανδρέας Παν. Τσαούσης συνοδευόμενος από τους μικρότερους μαθητάς (τέκνα του Αντιδημάρχου) Νικόλαο & Βασίλειο Αδαμάκο.

    Επίσης στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου κ. Ανδριάνα Λάζου , τα μέλη του Δ.Σ. του Λ.Ι.Σ. Πολυδρόσου κ.κ. Δημήτριος Κατοίκος & Ηλίας Θάνος & μικρός αριθμός συγχωριανών μας.

   Μετά την εκφώνηση του ιστορικού της Μάχης & την Κατάθεση Στεφάνων εψάλη υπό των παρισταμένων ο Εθνικός Ύμνος & περατώθηκε η εκδήλωση.

   

   Ακολουθούν Φωτογραφίες από την εκδήλωση



































                                                                       






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."