Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Πρωτοστάτης ο Σύλλογος μας στον εορτασμό της Παναγίας στην Πολύδροσο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, επισημότητα & σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε & εφέτος στις 14 & 15 Αυγούστου στο χωριό μας, την Πολύδροσο, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, πολυούχου του χωριού....

    Ο εορτασμός άρχισε την παραμονή της μεγάλης εορτής 14 Αυγούστου με την τέλεση του Μέγα Εσπερινού προεξάρχοντος του προτοπρεσβυτέρου π.Κωνσταντίνου Κάντζου & των αιδεσημοτάτων πατέρων Κωνσταντίνου Παπαθανασίου & Ιακώβου Κανάκη.

    Παρέστησαν & τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό: ο Βουλευτής Φωκίδος & Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργ. Δελμούζος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθ. Αδαμάκος, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου κ. Έφη Τοπάλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευαγ. Κούσουλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Επταλόφου κ. Αλ. Λιάπης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Φωκίδος κ. Κων. Τοπάλης & πλήθος πιστών συγχωριανών μας & επισκεπτών του χωριού μας.

    Μετά τον Μέγα Εσπερινό ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους δρόμους του χωριού όπου τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας & τα αντίστοιχα των προσκεκλημένων μας Πολιτιστικών & Λαογραφικών Συλλόγων Λιλαίας & Επταλόφου ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα, τόνο & νόημα στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας μας.

    Ακολούθησε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των παραπάνω αναφερόμενων Συλλόγων & η απονομή πλακετών του Συλλόγου μας στους φιλοξενούμενους Συλλόγους Λιλαίας & Αγόριανης από τον Υφιπουργό κ. Ιωάννη Μπούγα & τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργ. Δελμούζο.


 Ευχαριστίες

      Θέλουμε να ευχαριστήσουμε :

-         Τον Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Λιλαίας & τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Αγόριανης που αποδέχτηκαν την Πρόσκλησή μας & συμμετείχαν στην πανήγυρή μας.

-         Το Δήμο Δελφών & τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού για την μέριμνα της μουσικής κάλυψης των χορευτικών των Συλλόγων αλλά & την κάλυψη της δαπάνης του δείπνου των μελών των χορευτικών τμημάτων.

-         Την Τ.Κ. Πολυδρόσου, την Πρόεδρο κ. Έφη Τοπάλη & τους υπαλλήλους της Κοινότητος που μερίμνησαν για την καθαριότητα, το φωτισμό & την ευταξία του χώρου των εκδηλώσεων.

-         Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον συγχωριανό μας & μέλος του Συλλόγου μας διαχειριστή του blog polydrosowparnassou κ. Χρήστο Μουτσιανά για την Φωτογραφική & βιντεοσκοπική κάλυψη των εκδηλώεων μας.

-         Πολλές ευχαριστίες εκφράζουμε στους συγχωριανούς μας, τους επισκέπτες & φίλους του Συλλόγου μας & του Χωριού μας που αγκάλιασαν με αγάπη & χειροκρότησαν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων.

-         Τέλος ευχόμαστε σε όλους “Χρόνια Πολλά” & με τη βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου να γιορτάσουμε & του χρόνου τη μνήμη της την αγία.



Ακολουθεί πλούσιο Φωτογραφικό ρεπορτάζ & video

 

Ο ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ













Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ


















ΟΙ ΧΟΡΟΙ    


Το χορευτικό πρόγραμμα της βραδιάς άρχισε με χορό που χόρεψαν όλα τα χορευτικά μαζί.  






Ακολούθησαν...

Παιδικό τμήμα ΛΙΣ Πολυδρόσου Νησιώτικοι χοροί










Χορευτικό τμήμα ΕΑΣ ΛΙΛΑΙΑΣ Νησιώτικοι χοροί











Χορευτική Ομάδα Άνω ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ Χοροί Θράκης










 Χορευτικό τμήμα ΛΙΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  
Χοροί Βλάχικοι & Ρούμελης











Απονομή Πλακετας ΛΙΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ στους Συλλόγους ΛΙΛΑΙΑΣ & ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ



Δείτε το video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."