Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Το εφετινό Πάσχα στο χωριό μας… ΦΩΤΟ


  Ουσιαστικά, το πρώτο μετά covid Πάσχα…

γιορτάστηκε εφέτος στο χωριό μας, την Πολύδροσο, και πάλι κατά το παραδοσιακό Σουβαλιώτικο έθιμο.

     Τόσο οι συγχωριανοί μας όσο & οι πολλοί, ιδιαίτερα για εφέτος, ξένοι επισκέπτες, προσήλθαν & παρακολούθησαν με την δέουσα θρησκευτική ευλάβεια & κατάνυξη  στην εκκλησία του χωριού μας, κατά την μεγάλη εβδομάδα, τις ακολουθίες των Θείων Παθών αλλά & τις  πανηγυρικές Αναστάσιμες ακολουθίες το πρωί & το εσπέρας του Μ. Σαββάτου.

     Πανηγυρικά βέβαια γιόρτασαν όλοι την Κυριακή το Πάσχα ψήνοντας τον οβελία είτε παραδοσιακά σε λάκους στις γειτονιές είτε σε αυλές & ταράτσες των σπιτιών τους.

    Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες που μας έστειλαν να δημοσιεύσουμε οι: Πρόεδρος της Κοινότητός μας κ. Έφη Τοπάλη, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ. Νάγια Πάντου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Δήμητρα Μουλαρά & κ. Ηλίας Χρ. Θάνος, το μέλος του Συλλόγου μας & διαχειριστής του blog polydrososparnassou κ. Χρ. Μουτσιανάς αλλά & οι συγχωριανοί μας κ. Ευστ. Χ. Κοπανάκης & Αθαν. Καραχάλιος.

     Τους ευχαριστούμε όλους & τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, υγεία & ευτυχία προσωπική & οικογενειακή.

      Παράλληλα ενθαρρύνουμε  & παρακαλούμε κάθε συγχωριανό μας που διαθέτει ανάλογες φωτογραφίες από το εφετινό Πάσχα να μας τις στείλει στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση lispolydrosou@gmail.com ώστε αφού τις προσθέσουμε στην παρούσα δημοσίευση τις διατηρήσουμε στη συνέχεια στο Φωτογραφικό Αρχείο του Συλλόγου μας.  


Από τις ακολουθίες των Αγίων Παθών & την περιφορά του Επιταφίου









Το βράδυ της Αναστάσεως
                
                   











Κυριακή του Πάσχα




























                   "Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά"

                                     & του χρόνου                                                            

 


                    Επιμέλεια Ανάρτησης: Αλέκος Ι. Βαλάσκας 






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."