Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ο Υποναύαρχος (ΠΝ) Λουκάς Λεων. Τσαρμακλής (Σουβαλιώτης εκ πατρός), νέος Υπαρχηγός Στόλου…

         μέχρι πρότινος Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

   Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Υπαρχηγού Στόλου από τον Υποναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ στον Υποναύαρχο Λουκά Τσαρμακλή ΠΝ ...

   Ο νέος Υπαρχηγός ήταν ο πρώτος Διοικητής Αεροπορίας Ναυτικού και μάλιστα με ειδικότητα TACCO (Tactical Coordinator) όταν δημιουργήθηκε η Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού το 2018, έχοντας ως μέσα τα Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B ORION.

   Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ,  παρέστησαν Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ και Υπαρχηγοί ΑΣ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

     Ο Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου 1966 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Σημαιοφόρος το 1988.

      Έχει υπηρετήσει σε πλοία του Στόλου και στην 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας (ΜΝΑΣ) και έχει διατελέσει Κυβερνήτης στην Κανονιοφόρο (Κ/Φ) Αρματωλός και στην Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, Διοικητής 2ης Μοίρας Φρεγατών, πρώτος Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) και Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

      Είναι Tactical Coordinator (TACCO) στα Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B ORION και έχει υπηρετήσει στον Α’ Κλάδο του ΓΕΝ ως Τμηματάρχης Παράκτιας Άμυνας (Α1-IV) και Αμυντικής Σχεδίασης (Α1-ΙΙ), καθώς και ως Διευθυντής στις Διευθύνσεις Επικοινωνιών – Πληροφορικής (Α4) και Πολιτικής & Σχεδίων (Α1).

     Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Ε’ Επιτελής (Strategic Policy & Concepts) και ως Αναπληρωτής Στρατιωτικού Αντιπροσώπου στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (Βρυξέλλες – ΣΑ/ΣΕΒΑΣ).

      Το 2022 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου Π.Ν. και τον Μάρτιο του 2023 παρέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.

      Έχει διέλθει τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, και διαθέτει μεταξύ άλλων πτυχίο Naval Flight Officer (NFO) και Aviation Safety Officer (ASO).



      Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του Μετάλλια, Παράσημα και Διαμνημονεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Μεταλλίων Συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές ΝΑΤΟ και Επιχείρησης ΝΑΤΟ Άρθρου 5.

  Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Λιβανίδου και έχουν έναν γιο. 

  Ομιλεί την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.


Γενεολογικά Στοιχεία

     Εκ του “Γενεαλογίου Κατοίκων Πολυδρόσου” που διατηρούμε στο Αρχείο του Συλλόγου μας προκύπτει ότι: 

    Ο Υποναύαρχος ΠΝ Λουκάς Τσαρμακλής είναι γιός του καταγόμενου από το χωριό μας αειμνήστου Ταξιάρχου Καταδρομέα Λεωνίδα Λ. Τσαρμακλή

   Ο Λεωνίδας Τσαρμακλής (1937-2015) ήταν ο δευτερότοκος γιός του Λουκά Αθ. Τσαρμακλή & της Τασούλας το γένος Μαράζα, μεγαλύτερος αδελφός του ο Αθανάσιος.  

   Ο Λουκάς Τσαρμακλής (1906 - ;;) ήταν ένας εκ των τεσσάρων παιδιών του Αθανασίου Λ. Τσαρμακλή & της Παναγιούς το γένος Παχύ . Τα άλλα αδέλφια του ήταν ο Στάθης, η Γαρέφω μετέπειτα σύζυγος Δημητρίου Μουλαρά & η Ασήμω μετέπειτα συζ. Παναγιώτη Πάντου.

   Ο Αθανάσιος Λ. Τσαρμακλής (1871- ;;) ήταν ένας εκ των τεσσάρων παιδιών του Λουκά Τσαρμακλή (1830 - ;;) & της Ασήμως το γένος Γεωργούση. Τα άλλα του αδέλφια ήταν ο Λεωνίδας, ο Γιώργος & ο Γιάννης.

    Σημείωση :

        Το παρωνύμιο (Παρατσούκλι) αυτής της οικογένειας Τσαρμακλή ήταν το : "Καπετάνος"


         Επιμέλεια Ανάρτησης: Αλέκος Ι. Βαλάσκας 

       




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."