Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδα



                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αγαπητοί Φίλοι

  Σε λίγες ημέρες το 2022, έτος ίδρυσης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και του νέου θεσμού των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, φτάνει στο τέλος του...

     Με αυτή την ευκαιρία, θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγαπημένους μας φίλους για τον απολογισμό των δράσεων περιβαλλοντικών ενημερώσεων και ευαισθητοποίησης σε μαθητές από στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης (Μ.Δ.) ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΟΙΤΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 

     Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν σε σχολικές αίθουσες, στα γραφεία της έδρας στα Λουτρά Υπάτης, στην Αίθουσα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Αμφίκλειας, στο Κέντρο Ενημέρωσης του Προγράμματος LIFE «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» (ForOpenForests) στην Υπάτη και στο Κέντρο Ενημέρωσης της ΜΔ για την Οίτη στην Παύλιανη.


     Επίσης προγραμματίστηκαν περιπατητικές διαδρομές σε μονοπάτια με παράλληλη ερμηνεία περιβάλλοντος στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών αλλά και προσκόπων και ομάδων εφήβων καλοκαιρινής κατασκήνωσης. 

     Ο αριθμός μαθητών σχολείων που συμμετείχαν σε ενημερωτικές δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης έφτασαν τους 1489, ενώ συνολικά με προσκόπους και εφήβους καλοκαιρινής κατασκήνωσης ο αριθμός φτάνει τους 3.489. 

    Οι ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν κυρίως τον ΟΦΥΠΕΚΑ, τη ΜΔ, το θεσμό του ευρωπαϊκού οικολογικού Δικτύου Natura 2000, τους τύπους οικοτόπων και τα ενδημικά ή μη είδη χλωρίδας και πανίδας που συναντάμε στις προστατευόμενες περιοχές αρμοδιότητας της ΜΔ. 

    Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συνεργάτες μας και τους μαθητές από όλες τις σχολικές μονάδες και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2023! 

     Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Νέα Χρονιά για περιβαλλοντικές ενημερώσεις είτε σε σχολικές μονάδες, είτε σε χώρους ενημέρωσης της Μ.Δ., είτε στο πεδίο!  

Σχετικές Φωτογραφίες






               

               



            Επιμέλεια - Ανάρτηση: Αλέκος Ι. Βαλάσκας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."