Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

«Εμείς» και οι «άλλοι»

    Γράφει η Παγώνα – Πέγκυ Ι. Κυρίτση*

 Χωρισμένος ο κόσμος…ιδωμένος μέσα από ταμπέλες

διακρίσεις για το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, τις προτιμήσεις, το επάγγελμα…ένας μηχανισμός που προσπαθεί πάντα να δημιουργήσει πόλωση….οι καλοί και οι κακοί

Επιδότηση εγκληματικής συμπεριφοράς χαρακτήρισε δημοσιογράφος τα 600 euro που θα πάρουν οι αστυνομικοί…μισθοφόροι είπαν κάποιοι…γι’ αυτούς πάντα οι κακοί θα είναι οι μπάτσοι..

Μερική αναγνώριση λέμε «εμείς» ενός κράτους που θα έπρεπε να είναι δικαίου, στις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, στις αργίες στα Σαββατοκύριακα μακριά από τις οικογένειες μας, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που δεν είχαμε δικαίωμα στην « εξ αποστάσεως» εργασία, που έπρεπε να έχουμε πάλι το ρόλο του κακού…

Δύσκολος ο κόσμος όταν κρίνεσαι υπό το πρίσμα των στερεοτύπων

Όχι δεν είμαι δολοφόνος! Ούτε μπάτσος! Και προφανώς ούτε γουρούνι!!! Καμία ταμπέλα από αυτές δε με χωράει!!! Και αν αυτοί που μου τις φόρεσαν ,παλεύουν για ισότητα, αδελφοσύνη, ισονομία και σεβασμό στον άνθρωπο τότε παλεύω μαζί τους από την άλλη πλευρά του καθρέφτη!

Για ένα κόσμο απαλλαγμένο από βία πάσης φύσεωςγια ένα κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας!!!

Keep hoping....


              *Η  Πέγκυ Ι. Κυρίτση είναι Αξιωματικός της ΕΛΑΣ με Βαθμό Αστυνόμου Β΄

- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας / ΦΠΨ του  ΕΚΠΑ)

Msc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση & την Υγεία.

– Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία του ΕΠΙΨΥ

Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Καναλιώτη & έχουν δύο θυγατέρες 14 & 12  χρόνων.


 

     Σημείωμα – Ευχαριστίες Διαχειριστού Ιστολογίου

     Το παραπάνω κείμενο διαβάσαμε στο fb & στον προσωπικό λογαριασμό της αγαπητής μας συγχωριανής Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ Παγώνας – Πέγκυς Ι. Κυρίτση .

      Διαβάζοντας, ο ίδιος, αυτό το κείμενο το χαρακτήρισα αρκετά ενδιαφέρον, καθ’ ότι μέσα σε λίγες γραμμές η συντάκτης του κωδικοποιημένα, σχεδόν, σκιαγραφεί & αναδεικνύει αρκετές από τις παθογένειες της κοινωνίας μας σήμερα.

     Κρίνοντας χρήσιμη την αναδημοσίευση αυτού του κειμένου  στο ιστολόγιο μας ζήτησα & έλαβα τη συγκατάθεση της ίδιας γι’ αυτό, ζητώντας της παράλληλα & την παραχώρηση των  βιογραφικών της στοιχείων όπως έχουν γραφεί παραπάνω.

    Επ’ αφορμή όμως αυτής εδώ της δημοσίευσης σήμερα, θα ήθελα, έστω & ετεροχρονισμένα, να θέσω υπόψιν των φίλων επισκεπτών του ιστολογίου μας αλλά κυρίως των συγχωριανών μας μία παλαιότερη δημοσίευση στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” του Βόλου σχετική με συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση διάσωσης συνανθρώπου μας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η εκλεκτή & αγαπητή αυτή   συγχωριανή μας Αστυνόμος Πέγκυ Κυρίτση. (Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο & διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ )

   Τέλος κλείνοντας αυτό το σημείωμά μου θα ήθελα αφού πρώτα ευχαριστήσω την αγαπητή Πέγκη για τη συγκατάθεσή της να δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας το παραπάνω Κείμενό της, να της εκφράσω παράλληλα τα συγχαρητήριά μου για την επαγγελματική της επάρκεια & την προσφορά της στην κοινωνία μας & να της ευχηθώ εν υγεία προσωπική & οικογενειακή, 

   Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος. 

                                                                             Αλέκος Ι. Βαλάσκας

                                                                                              

Ανοίξτε αυτό το Σύνδεσμο:

https://www.taxydromos.gr/m/461778/h-astynomikos-poy-eswse-35xrono-apo-aytoktonia.html#.YwKt9Kx3u-N.facebook


 


 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."