Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ο Εορτασμός των Αγίων Ταξιαρχών εφέτος & η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του πεσόντος Ανθυποσμηναγού Χρήστου Πάντου (ΦΩΤΟ)


   Στον φερώνυμο ιερό ναό των Αγίων Ταξιαρχών του χωριού μας, την Πολύδροσο, εορτάσαμε & εφέτος τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ...

    Την παραμονή της εορτής 7 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός & η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Ταξιαρχών & ανήμερα της εορτής, 8 Νοεμβρίου τελέστηκαν ο όρθρος μετ’ αρτοκλασίας & η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού μας Αιδεσιμότατο π. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου.

    Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθαν. Αδαμάκος, η Πρόεδρος της Κοινότητός μας κ. Ευθυμία Τοπάλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευαγ. Κούσουλας, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Κουτσομπός, οι δάσκαλοι & οι μαθηταί του Δημοτικού μας Σχολείου με επικεφαλής την Δ/ντρια κ. Βασιλική Παπαστάμου, καθώς & πολλοί συγχωριανοί μας. 

    Μετά τη Θεία Λειτουργία & στα πλαίσια του εορτασμού, αυτή την ημέρα, & της Πολεμικής μας Αεροπορίας, στο παρακείμενο της εκκλησίας ομώνυμο πάρκο Αγίων Ταξιαρχών όπου έχει ανεγερθεί το Μνημείο του Πεσόντος σε αεροπορικό ατύχημα συγχωριανού μας Ανθυποσμηναγού Χρήστου Πάντου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.


                                                   


              























Φωτογραφίες - Επιμέλεια - Ανάρτηση: Αλέκος Ι. Βαλάσκας 












 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."