Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

5 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

 


     Εκδρομή και περιήγηση στα Σουβαλιώτικα Μαντάμια και στις πηγές του Κηφισού


Ο σύλλογός μας, στα πλαίσια του χθεσινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 6-6-2021, περιπατητική εκδρομή στη Χαράδρα των Μανταμιών του Πολυδρόσου καθώς και στο Χώρο των Πηγών του Κηφισού...

 Ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη είχε δραστηριοποιηθεί στον καθαρισμό της Χαράδρας από τα απορρίμματα και στη συνέχεια προχώρησε στον καθαρισμό και την ανάδειξη του παλιού μονοπατιού που διατρέχει κατά μήκος τη ρεματιά από τον Αη-Δημήτρη μέχρι Κατήφορα.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας η συμμετοχή υπήρξε περιορισμένη και γι αυτό κλήθηκαν και παρέστησαν μόνο ο Δήμαρχος Δελφών κ. Ταγκαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Δελμούζος, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Παρνασσού κ. Κούσουλας, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Τοπάλη και όσοι από τους τοπικούς συλλόγους και φορείς μπορούσαν να συμμετέχουν. Όπως ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου κ. Βαλάσκας, ο υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του ΑΣ.ΔΙΑΓΟΡΑΣ κ. Κατοίκος και μερικοί επισκέπτες του χωριού μας που ζήτησαν να παρευρεθούν.

Η περιήγηση περιλάμβανε και ξενάγηση στα παλιά κτήρια των υδροκίνητων βιοτεχνιών που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στάσεις για ανάπαυση στα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που υπάρχουν στο χώρο.

Στη συνέχεια η περιπατητική ομάδα μεταφέρθηκε στο χώρο των πηγών του Κηφισού (Αγία Ελεούσα), όπου και ξεναγήθηκε. Και στο χώρο αυτό ο σύλλογός μας, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, έχει αναπτύξει περιβαλλοντική δράση η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα την ανακοινώσουμε.

Ελπίζουμε και προσπαθούμε ώστε φέτος τον Αύγουστο να ξαναδιοργανώσουμε την καθιερωμένη μουσική βραδιά στον Ιερό Χώρο, που λόγω COVID δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΛΑΖΟΥ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."