Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ο Λαογραφικός- Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου “Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ” τιμά τους αγωνιστές της Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς στις 8 Μαϊου 1821


      Ένα από τα πρώτα μελήματα του Δ.Σ. του Λαογραφικού – Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου από τον πρώτο χρόνο της ιδρύσεώς του το 2006 ήταν η δημιουργία και η συγκρότηση χορευτικών τμημάτων παραδοσιακών χορών…  

Έτσι από τη δεύτερη κιόλας χρονιά (2007) συγκροτήθηκαν τέσσερα χορευτικά τμήματα (δύο παιδικά, ένα μικτό νέων & νεανίδων & ένα γυναικών) που έφθασαν τα επόμενα έτη (2009-2011) να αριθμούν περί τα εξήντα (60) μέλη.

Αυτονόητο λοιπόν ήταν πέραν της συμμετοχής των χορευτικών μας στις διάφορες εορταστικές & πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού μας αλλά & σε αντίστοιχες εορτές άλλων χωριών της περιοχής μας & του νομού μας, τα χορευτικά μας να δίνουν “το παρών” και στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν κατ’ έτος από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση & τον Δήμο Γραβιάς και τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Δελφών & την Κοινότητα Γραβιάς για την ιστορική “Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς στις 8 Μαϊου 1821”.

Επειδή οι συνθήκες λόγω πανδημίας τόσο την περσινή χρονιά όσο και εφέτος δεν επέτρεψαν την τέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων όπως εμείς οι Έλληνες καλά γνωρίζουμε να τελούμε για να τιμούμε τους ήρωές μας, κρίναμε σκόπιμο για θυμήσουμε τις όμορφες αυτές εορταστικές στιγμές στη Γραβιά, να δημοσιεύσουμε κάποιες φωτογραφίες από τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας τα προηγούμενα χρόνια τιμώντας έτσι όλα εκείνα τα παιδιά που για αρκετά χρόνια συγκροτούσαν αυτά τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας.

Εις αιωνίαν μνήμην λοιπόν όλων των αγωνιστών της Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς στις 8 Μαϊου 1821 αλλά & προς τιμήν όλων των μελών (παιδιών, ανδρών, κορασίδων & γυναικών) που επί σειρά ετών συμμετείχαν στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας αφιερούται η παρούσα δημοσίευση με τις Φωτογραφίες που ακολουθούν.

                                                                                                                 Α.Ι.Β.




























Επιμέλεια- Ανάρτηση:  Αλέκος Ι. Βαλάσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."