Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΜΠΥΡΑΛ ..

 


                               Βελλής Θανάσης- Τζιβάρας  Λουκάς- Πιταούλης Κώστας

Το αναψυκτικό που πίνουν μάλλον είναι το μπυράλ της εποχής

   

Το μπυράλ είναι ελληνικό γλυκό αναψυκτικό με τόπο παραγωγής την Κρήτη.

Άρχισε να παρασκευάζεται ήδη από την δεκαετία του 1920[1] ενώ γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία του κατά τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Τελικά οι πωλήσεις του υποχώρησαν μετά από σκληρό ανταγωνισμό από την κόκα κόλα.

Σήμερα υπάρχουν διάφορες εταιρείες που παρασκευάζουν μπυράλ («Φήμη», «Γεράνι», «Τεμένια», «Ψηλορείτης» κτλ).[1] Εξακολουθεί να πωλείται σε σούπερ μάρκετ της Κρήτης καθώς και σε ορισμένες αλυσίδες της Αθήνας («Βασιλόπουλος», «Θανόπουλος», «Χαλκιαδάκης» κτλ). 

Πηγή Βικιπαίδια

1 σχόλιο:

  1. Το σίγουρο είναι ότι το αναψυκτικό - ποτό που πίνουν οι λεβέντες της παρέας είναι το ΜΠΥΡΑΛ αφού εκείνη την εποχή (τέλος δεκαετίας του'60) δεν είχε κυκλοφορήσει η μαύρη μπύρα , τα δε τσιγάρα που καπνίζουν οι δύο θεριακλήδες τότε & άκαπνοι σήμερα , Θανάσης & Λουκάς, αν κρίνουμε από το μέγεθος , είναι μάρκας ή PALLAS ή SALLEM ή OLD NAVY , όμως το πιο σίγουρο είναι ότι ο ομορφότερος της παρέας, ο μεσαίος, είναι ο Λουκάς ο Τζιβάρας (ψυχούλας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."