Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΡΕΑ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΩΝ - ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1960 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΡΕΒΒΑ ..


 Από αριστερά πρός τα δεξιά: Νίκος Αθ Βαλάσκας- Σπύρος Λιάπης- Μόρφω Αντωνίου-  Ευστάθιος Ρέββας (κουρέας),Αθανάσιος Κονταξής (τσαγκάρης),Σκορδάς Αντ Αντωνίου, Ευσταθία Παπαθανασίου (σύζ. Ευσταθίου Ρέββα)- Μόρφω Τσατήρα - Αγνωστη 

 Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι γνήσιοι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου που, χωρίς να το ξέρουν, κουβαλούν μέσα τους την πείρα και τη σοφία ενός ολόκληρου πολιτισμού, του λαϊκού μας πολιτισμού. Ενός πολιτισμού, που εμείς οι «πολύξεροι», «γραμματιζούμενοι» και τεχνοκράτες θέλουμε να ξεχάσουμε και οδηγούμαστε σε δρόμους που ούτε και εμείς ξέρουμε πού θα μας οδηγήσουν, επηρεασμένοι από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και πολιτισμό που μας επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση, η νέα τάξη και το πρότυπο της σύγχρονης ευδαιμονίας.


ΑΡΧΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."