Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ( 1 ) ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΒΑΣ

                                                          
                                                                                                                         ***Κάποτε ένας Σουβαλιώτης, ο μπάρμπα Δήμος, εκεί στη Λιαγκουρίτσα που σκάλιζαν το χωράφι η γυναίκα και η κόρη του, βοηθούσε κι αυτός. Για κάποιο λόγο όμως τον μάλωσαν, τον κατσάδιασαν οι γυναίκες τον μπάρμπα Δήμο κι αυτός το έφερε πάρα πολύ βαρέως… Σκέφτηκε να κάνει το απονενοημένο διάβημα….

--Να λοιπόν κι εγώ, αφού με μαλώνετε, θα πάω στο ποτάμι να πνιγώ, τί τη θέλω αυτή τη ζωή….

Φορούσε φουστανέλες , πάει στο ποτάμι, μπαίνει μέσα στα ρηχά, σήκωσε και τη  φουστανέλα να μη βραχεί και αναφώνησε αναστενάζοντας: ‘’ Έβγα μαγκούφα έβγα’’ εννοώντας την ψυχή του φυσικά!  Παρακάτω που είχε βούθλα και ήταν  γαλάζιο το ποτάμι δεν αποκοτούσε να μπει…. Αλλά η μαγκούφα η ψυχή δεν βγήκε και οι γυναίκες κρυμμένες στο πλατάνι, ξεκαρδίστηκαν στα γέλια….!



*** Ένας  παλιός πρόεδρος της Σουβάλας, συμπαθέστατος κατά τα άλλα, δεν γνώριζε και πολλά γράμματα… Του έλεγαν λοιπον οι χωριανοί: τί θα γίνει με κείνο το θέμα Πρόεδρε;  Θα το αριθμήσουμε κι αυτό το θέμα, απαντούσε αυτός.    Μια φορά, απάντησε σ’ ένα έγγραφο: Για το θέμα αυτό, θα ενεργηθώμεν και δι’ υμάς…



*** Ο μπάρμπα Θόδωρος τσακώθηκε με τη γειτόνισσά του, επειδή οι κότες της μπήκαν στο περιβόλι του…  Είσαι μία εσύ… της έλεγε.  Τί είμαι, όχι πες τί είμαι, έλεγε αυτή, προκαλώντας τον να πει βρισιά, για να τον πάει δικαστήριο.  Αυτό το μοτίβο κράτησε αρκετή ώρα. Ο μπάρμπα Θόδωρος συγκρατούσε τα νεύρα του και την έκανε να ‘’λυσσάει’’ ώσπου στο τέλος της λέει: ‘’Είσαι μία καλή γυναίκα’’ !  Τόμπολα η γειτόνισσα!



*** Είχαν δικαστήριο στη Γραβιά τρεις Σουβαλιώτες μεταξύ των οποίων κι ο πατέρας μου ως μάρτυρας. Όταν το δικαστήριο τέλειωσε κι αφού πήγε καλά η υπόθεσή τους, γυρίζοντας λένε: δεν καθόμαστε λίγο στη Μαριολάτα, στη χασαποταβέρνα του Ν.Παππά, να πιούμε κάνα ποτήρι; Και δεν καθόμαστε… Νίκο, φτιάξε μας κάτι, να πιούμε ένα κρασί…           

---Δεν έχω τίποτα ρε παιδιά, μόνο 10 αυγά έχω

---φτιάξτα γρήγορα…

Κάνει την ομελέτα ο ταβερνιάρης, τους πάει και κρασί. Τα τρώνε τ’ αυγά, το πίνουν το κρασί και λένε, δεν έχεις τίποτα άλλο να μας φέρεις;

--Σταθείτε παιδιά να πάω στη γειτονιά…  Πάει λοιπόν και φέρνει άλλα 10 αυγά. Τα τρώνε και τον ξαναστέλνουν στη γειτονιά να φέρει κι άλλα αυγά… Τελικά τα αυγά έφτασαν γύρω στα 50… Πού τα έβαλαν οι αθεόφοβοι;  Φυσικά περί χοληστερίνης, ουδείς λόγος, πού ήξεραν τότε;  Άλλωστε τότε τα λιπαρά στη διατροφή τους ήταν αραιά και πού,  και η ζωή τους παιδεμός …!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."