Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙA ΕΠΙΣΤΟΛΗ...


  

        Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Λαογραφικού –Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου “ Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ”                                                                                                             
                                         ευχαριστούμε
τους  αδελφούς Λουκά & Δημήτριο Θ. Θάνου για την παραχώρηση - δωρεά τους προς το Σύλλογο μεγάλου αριθμού παλαιών φωτογραφιών από το αρχείο του μακαρίτη πατέρα τους .                                                                                                 
       Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν πλέον πολύτιμο λαογραφικό υλικό για το Αρχείο του Συλλόγου μας αφού σε αυτές εικονίζονται στρατευμένοι νέοι του χωριού μας , παλαιοτέρων ετών , οι οποίοι παρουσιαζόμενοι ως νεοσύλλεκτοι , για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία , φρόντιζαν να αποστείλουν μία από τις πρώτες φωτογραφίες τους , με την τιμημένη στολή του Έλληνος στρατιώτη , στο θείο – Θόδωρο , όπως τον αποκαλούσαν , ο οποίος και τις αναρτούσε σε περίοπτο θέση στο κατάστημα – ραφείο του , δημιουργώντας έτσι μια ιδιότυπη Έκθεση Φωτογραφίας στο χωριό μας .                                                                                                       
       Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε επίσης και στο συγχωριανό μας & από ιδρύσεως του Συλλόγου μας τακτικό & ενεργό μέλος κ. Γεώργιο Ι. Θάνο για τη μέριμνα & φροντίδα του να διευθετήσει & τακτοποιήσει τις δωρηθείσες  φωτογραφίες  σε ειδικό ALBUM που θα αποτελεί πλέον μέρος των εκθεμάτων της Λαογραφικής Στέγης του χωριού μας .                                                                                                                    
      Με την ευκαιρία δε αυτής της δωρεάς καλούμε τους συγχωριανούς μας αλλά & τους συμπατριώτες μας στην ημεδαπή ή και αλλοδαπή να μιμηθούν το παράδειγμα των αδελφών Θ.Θάνου και να παραχωρήσουν ή δωρίσουν στο Σύλλογό μας υλικό λαογραφικού ενδιαφέροντος από το οικογενειακό ή προσωπικό τους αρχείο ( φωτογραφίες , επιστολές , έντυπα ή έγγραφα , διάφορα αντικείμενα παλαιού οικιακού ή επαγγελματικού εξοπλισμού, παραδοσιακές ή παλαιές ενδυμασίες κ.α. ) προκειμένου εμπλουτίσουμε περισσότερο τη Λαογραφική μας Στέγη .  
                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."