Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ....

Γεωργία Μουλαρά- Ευθυμία Μαστροκώστα- Βέλλιου  -Γιανίτσα Δαούτη - Λιάμτσια  - Γαρέφω Μουλαρά-Αγγελική Μουλαρά - Μαρία Λιάμτσια - Κωστίτσα Γλυμεντζή


Αρχείο Φρόσω Δαούτη

1 σχόλιο:

  1. Κοιτάζοντας τη φωτογραφία από την κάτω γειτονιά , όπου απεικονίζονται η συχωρεμένη Γαρέφω Μουλαρά και η γιαγιούλα μου Μαρία Λιάμσια, θυμήθηκα ένα ωραίο περιστατικό που είχε συμβεί μεταπολεμικά … Η Γαρέφω η Μουλαρά ήξερε γράμματα και μπορούσε να διαβάζει και στη γειτονιά τη θεωρούσαν γραμματιζούμενη… Κάπως έγινε και κάλεσαν σαν μάρτυρες στο δικαστήριο τη Γαρέφω και τη γιαγιά μου τη Μαρία, τις καλεί λοιπόν ο πρόεδρος και ρωτάει τη Γαρέφω.
    -Πως λέγεστε κυρία μου? και απαντάει η Γαρέφω Δημήτριος Μουλαράς (το όνομα του ανδρός της)
    - Κι εσείς ? ρωτάει τη γιαγιούλα μου Αθανάσιος Λιάμτσιας (το όνομα του παππού μου) απαντάει εκείνη το τι έγινε στην αίθουσα μπορείτε να το φανταστείτε μέχρι τώρα το αναφέρουμε και πεθαίνουμε στα γέλια… Γιατί Γιαγιά είπες πως σε λένε Αθανάσιο Λιάμτσια? την πειράζαμε.. γιατί άκσα την αλλ’ την έξυπν τη γραμματιζούμιν τ’Γαρέφου… απαντούσε η Γιαγιά …. Άλλοι καιροί άλλος κόσμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."