Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ



Ο Γέρο Γιάννης Θάνος  (Μπαρδαμπούλιας)  με τη Γυναίκα του Γιργού Θάνου το γένος Λαγού.
 Ο Γέρο Μπαρδαμπούλιας  έπαιζε  εξαιρετική πίπιζα  (καραμούζα) και μαζί με τους  συγχωριανούς του    Θάνο Λουκά (Κοντογιάννη) και Γιάννη Μανέτα που έπαιζαν  τούμπανο αποτελούσαν τους οργανοπαίχτες που διασκέδαζαν τότε  τους Σουβαλιώτες.




Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας,
της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια,
τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας;
Άραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρα μας


Αρχείο Δαούτη Φρόσω

2 σχόλια:

  1. Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας,
    της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια,
    τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας;
    Άραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρα μας
    Υπήρξανε… κι ήταν οι προπαππούδες μου. Απέκτησαν 7 παιδιά. Κατά σειρά γέννησης , τη Μαρία (αυτή είναι η γιαγιά μου) που παντρεύτηκε έναν καλό άνθρωπο τον Αθανάσιο Λιάμτσια βοσκό στο επάγγελμα κι όχι μόνο δούλευε και στο εργαστήριο που έφτιαχνε κεραμίδια. Η Μαρία Λιάμτσια εξαίσια μαγείρισσα με μια χεριά μυριστικά έφτιαχνε το καλύτερο φαί, με ιδιαίτερο χιούμορ απέκτησαν τρία κορίτσια ένα από αυτά η Λουκία είναι η μάνα μου. Την Παναγιού που παντρεύτηκε τον Ευστάθιο Ανάγνο απέκτησαν δύο παιδιά, τη Γιαννού που παντρεύτηκε στον Ορχομενό τον Τριαντάφυλλο κι απέκτησαν 5 παιδιά η μία κόρη της η Γεωργία παντρεύτηκε τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο κι έζησε στο χωριό η κόρη της η Ρούλα διατηρεί το καφέ Μαρρ’ες, η γνωστή για το χιούμορ της και την τσαχπινιά της Αθανασία ( Κατσαμπέρω) που παντρεύτηκε τον Νίκο Παναγιωτή με τον οποίο απέκτησαν 4 παιδιά , τη Δήμητρα (Μητρού) που παντρεύτηκε τον κρεοπώλη Αθανάσιο Κολοκυθά κι απέκτησαν μαζί ένα γιό το Γιάννη αλλά μεγάλωσε κι άλλα δύο ορφανά σαν δικά της, και τέλος τον Παναγιώτη Θάνο γνωστό σαν Μπαρδαμπούλια που παντρεύτηκε τη Μόρφω Αντωνίου κι απέκτησαν τρία παιδιά και ο τελευταίος είναι ο Ευστάθιος Θάνος γνωστός ως Διάκος και είναι και ο μοναδικός από τα εφτά αδέρφια που ζει ακόμα. Συμπερασματικά λοιπόν ο Γέρο Γιάννης Μπαρδαμπούλιας μαζί με τη γυναίκα του τη Γεωργία όχι μόνο υπήρξαν… αλλά και συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα από τους απογόνους τους και μέσα από τα όνειρά μας. Εδώ θέλω να τονίσω πως οι περισσότεροι απόγονοι του Γιάννη του Γιάννη Θάνου (Μπαρδαμπούλια) είμαστε ενεργά παρόντες σε όλα τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας κι αυτό προσπαθούμε να το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό το σχόλιο στη φωτογραφία μονο μια διόρθωση : το σωστό ειναι η γεωργία παντρεύτηκε τον
    ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."