Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Σουβαλιώτες στό χακί...


Σταματίου Γιώργος


Ρέββας Λουκάς

Κυρίτσης Γιάννης

Σουβαλιώτες  στο Χακί……….


(Από το αρχείο του Θάνου Λουκά του Θεοδώρου)

Αρχίζουμε από σήμερα, σταδιακά να αναρτούμε φωτογραφίες των Σουβαλιωτών που υπηρέτησαν στο στρατό τη δεκαετία 1970 έως και την ημέρα που έκλεισε το ραφείο ο αείμνηστος Θεόδωρος Θάνος (Κοντογιάννης).
Το Ραφείο του Μπάρμπα Θόδωρου (εκεί που είναι σήμερα το ζαχαροπλαστείο Μελένιο στο οίκημα Κούσουλα για τους νεώτερους) αποτελούσε εκείνη την εποχή στέκι για τη νεολαία και όχι μόνο.
Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους και ήταν επόμενο τη πρώτη φωτογραφία που έβγαζαν οι νέο καταταγέντες στο στρατό για την οικογένειά τους, να την στέλνουν και στον Μπάρμπα Θόδωρο ο οποίος με πολύ αγάπη την αναρτούσε, στο αυτοσχέδιο ταμπλό που είχε στριμώξει στην καλύτερη θέση του ραφείου, προκειμένου να έχουν καλή θέαση τα στρατευμένα νιάτα του χωριού.
Αυτές τις φωτογραφίες παρέδωσε στον Λαογραφικό Σύλλογο ο γιός του Λουκάς κι αυτές θα αρχίσουμε να αναρτούμε από σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."