Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο υπολοχαγός Ιωάννης Παναγιώτου

Η σελίδα από το λεύκωμα με την αναφορά της στον Ιωάννη Παναγιώτου  

Το 1998 ο Δήμος Παπάγου εκδίδει το λεύκωμα «Παπάγου – Η δόξα και το κάλος» με σκοπό ο αναγνώστης να γνωρίσει τους δρόμους, τις πλατείες, τα μνημεία τις εκκλησίες και τις μονές, τα σχολεία και τα πάρκα καθώς και το ιστορικό και τη σημασία των ονομάτων, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ιστορία της χώρας μας. Ο Δήμαρχος Παπάγου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ειδικά στην πόλη μας, ο σκοπός της απόδοσης των ονομάτων στους δρόμους τις πλατείες και τα πάρκα είναι περισσότερο τιμητικός και ιστορικός. Για να εξυπηρετηθεί όμως αυτός ο ιερός σκοπός απαιτείται να υπάρχει η γνώση επί των ονομάτων, ώστε παράλληλα να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη και η ιστορική αλήθεια.»
Ένας κεντρικός δρόμος στο Δήμο Παπάγου φέρει την ονομασία οδός Παναγιώτου εις μνήμη του δικού μας Σουβαλιώτη υπολοχαγού Ιωάννη Αθ. Παναγιώτου που φονεύθηκε στη Λάρισα στις 21 Δεκεμβρίου 1940, κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό της πόλης.

Η επιστολή του πατρός του Αθανασίου Παναγιώτου για το χαμό του γιου του

Ιωάννης Παναγιώτου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."