Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση για την αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων στην Τ.Κ. Πολυδρόσου

Νικόλαος Ι. Μολιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Τηλ. 6974854838
                                                                                                              Πολύδροσος,  1/9/2017



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

«Ενημέρωση  για την αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων στην Τ.Κ. Πολυδρόσου»
---------------------

Πολλοί κάτοικοι της Πολυδρόσου ανησυχούν και μας ρωτούν καθημερινά εάν θα γίνει ή έχει παραπεμφθεί στις καλένδες το έργο "Μετατροπή του κτηρίου του Γυμνασίου σε Δημοτικό Κατάστημα και του κτηρίου του πρώην Δημαρχείου σε Πνευματικό Κέντρο που θα στεγάσει τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο". Θέλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι το έργο αυτό που ήταν προεκλογική μας δέσμευση, θα γίνει γιατί υπάρχει αταλάντευτη και ισχυρή η πολιτική βούληση του κυρίου Δημάρχου και της Δημοτικής μας Παράταξης. Οι απαιτούμενες διεργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει και έχουν ληφθεί όλες οι προβλεπόμενες εγκριτικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

Μετά από εισήγησή μου η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, με την αριθ. 3/5/15.3.2016 (ΑΔΑ: 6ΕΒ7Ω9Θ -5Ι8) ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε την πραγματοποίηση του έργου και το ενέταξε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις αριθ. 163/2017 και 308/31.7.2017 αποφάσεις του, παρέλαβε τη με αριθμό 9/2017 σχετική μελέτη προϋπολογισμού 30.000 ευρώ και ενέκρινε την υλοποίησή της.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή, με την αριθ. 21/366/29.8.2017 απόφασή της, ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου.

Απομένει πλέον στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ως επιβλέπουσα Αρχή, να εκτελέσει το έργο μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο Νόμος.

Οι κάτοικοι της Πολυδρόσου να έχουν εμπιστοσύνη στη σημερινή Δημοτική Αρχή ότι θα πραγματοποιήσει το έργο και δεν θα κάνει πίσω. Έτσι ο μεν Δήμος Δελφών θα απαλλαγεί από την καταβολή ενοικίων για τη στέγαση  Υπηρεσιών του,  η δε Πολύδροσος θα εγκαταλείψει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, τις μεμψιμοιρίες μερικών και θα αποκτήσει τις υποδομές που από χρόνια ζητούσε και επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων.  Ένα Πνευματικό Κέντρο (Βιβλιοθήκη - Μουσείο), ένα οργανωμένο Δημοτικό Κατάστημα για ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού όπου θα λειτουργεί το από ετών εγκεκριμένο ΚΕΠ, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Βοήθειας στο Σπίτι κλπ καθώς και ένα προαύλιο που θα φιλοξενεί όλες τις εκδηλώσεις.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών και την εθελοντική συμμετοχή τους στην υλοποίηση του έργου.

Με την ευκαιρία θέλουμε να  ενημερώσουμε ότι, μετά από παλαιό αίτημά μας, ο κύριος Δήμαρχος ενέταξε στο Πρόγραμμα των έργων για βελτιώσεις στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Δελφών που πραγματοποιεί η εταιρεία "Κτηριακές Υποδομές" (πρώην ΟΣΚ), την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Το έργο έχει δημοπρατηθεί και έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, ο οποίος εντός των ημερών αρχίζει τις εργασίες. Έτσι, σύντομα η Πολύδροσος θα έχει τον κατάλληλο χώρο για να αθλούνται οι μαθητές, οι αθλητές και όλοι οι πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."