Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Η πεζοπορική διαδρομή...




Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 1η πεζοπορική διαδρομή που συνδιοργάνωσαν από κοινού η Τ.Κ Πολυδρόσου και οι Σύλλογοι του χωριού μας. Πάνω από 40 άτομα παρευρέθησαν στο σημείο της αφετηρίας, στον αρχαιολογικό χώρο της Δήμητρας και όλοι μαζί ξεκίνησαμε αρχικά για τις πηγές της Αγίας Ελεούσας, όπου μας περίμεναν τα μέλη του ΕΑΣ ΛΙΛΑΙΑΣ, έγινε η πρώτη στάση και μια σύντομη ενημέρωση από τον Δημήτρη Κατοίκο. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η ανηφορική πορεία προς τη θέση Παληός, με μια μικρή στάση για ξεκούραση στο μέσο περίπου της διαδρομής. Εκεί στη θέση Παληός έγινε μια δεύτερη ενημέρωση για την ιστορικότητα του χώρου, που αποτελούσε πιθανότατα μια οχυρωματική ή λατρευτική εγκατάσταση της αρχαίας Λίλαιας. Κάποιοι επισκέφτηκαν τον Κάρκαρο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση και μετέπειτα ακολουθήθηκε ο ίδιος δρόμος της επιστροφής.
Άριστες οι εντυπώσεις όλων γι΄αυτό το εγχείρημα και ελπιδοφόρα η συμμετοχή των νέων παιδιών του χωριού, που γνωρίζουν παράλληλα τα μονοπάτια που τα περπατούσαν οι πρόγονοί μας, αλλά και την ιστορία του τόπου μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημήτρη Κατοίκο που ήταν ο ιθύνων νους της σύλληψης και της πραγματοποίησης αυτής της ιδέας.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και την Άννα Τριφύλλη για τα εδέσματα που μας προσέφερε μετά το πέρας της διαδρομής.
Η αρχή έγινε. Καλή συνέχεια!












































































Τα Μουτσανέικα μαντριά












Τεμάχια πρωτογεωμετρικών λατρευτικών - ταφικών αγγείων στη θέση Παληός


Λαξευτή πατούρα στο βράχο βάθους 10 εκ. Πιθανόν να χρησίμευε ως σημείο εναπόθεσης αφιερωμάτων ή άλλης παρεμφερούς λατρευτικής χρήσης

Ο Κάρκαρος πλησίον της θέσης Παληός








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."