Κυριακή 21 Μαΐου 2017

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



Γράφει ο Μήτσος Αδρύμης

Βαθαίνοντας η Καπιταλιστική κρίση δημιουργεί αναπόφευκτα ανισομερή ανάπτυξη, και ανταγωνισμούς για το ξαναμοίρασμα των αγορών.

Σήμερα αυτοί οι ανταγωνισμοί οξύνονται επικίνδυνα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ιδιαίτερα στην περιοχή μας με επίκεντρο τις πηγές και τους δρόμους ενέργειας.

Έτσι βλέπουμε καθημερινά δεκάδες τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους με θύματα τους λαούς και τις χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες.

Ο κίνδυνος ανάμιξης και της δικής μας χώρας είναι μεγάλος και ας ισχυρίζεται η Κυβέρνηση ότι είμαστε (όαση ειρήνης και σταθερότητας) αφού συμμετέχουμε στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ παραχωρώντας τη βάση της Σούδας και στη διαπάλη για το μοίρασμα της λείας.

Σήμερα 72 χρόνια μετά τη λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου και τη συντριβή του ναζισμού - φασισμού απ’ τον Κόκκινο Στρατό και τη μεγάλη θυσία του Σοβιετικού λαού με 26 εκατομμύρια νεκρούς γίνεται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η περισυλλογή και η προσέγγισή μας στις μεγάλες αξίες του Σοσιαλισμού.

Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλιγκραντ, στο Κούρσκ, στο Λένινγκραντ, στο Βερολίνο, απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.

Χάρη σ’ αυτά τα πλεονεκτήματα μπόρεσε η Σοβιετική Ένωση να γίνει μια ισχυρή οικονομική δύναμη και να δημιουργήσει έναν αξιόμαχο Κόκκινο Στρατό, καρφώνοντας την Κόκκινη Σημαία με το Σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω στον κεντρικό τρούλο του Ράιχσταγκ.

Για να υπερασπίσουν αυτή την εξουσία πάλευαν με τόσο σθένος και αυταπάρνηση οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού, ο Σοβιετικός Λαός, υπερνικώντας τις στρατιωτικές δυνάμεις των ναζιστών, αλλά και την υπονόμευση των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, πού καθυστερούσαν να ανοίξουν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη.

H ιστορία αυτή πού γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια τελευταία να ξαναγραφεί.

Στην παραχάραξη της ιστορίας πρωτοστατεί η Ε.Ε πού καθιέρωσε την 9η Μάη ως μέρα Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα προωθεί με διάφορα τεχνάσματα και προγράμματα τον αντικομουνισμό, και την ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού.

Τα κομμουνιστικά κόμματα και σύμβολα απαγορεύονται σε μια σειρά χώρες, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες.

Την ίδια ώρα η Ε.Ε στηρίζει αντιδραστικές - ναζιστικές δυνάμεις, πού πραξικοπηματικά αναρριχήθηκαν στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, συνολικά του Β παγκοσμίου Πολέμου, αποδεικνύει περίτρανα και ανεξίτηλα πώς ο ναζισμός - φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Άλλωστε, και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.

Επιβεβαιώνεται πώς μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή Κοινωνική Συμμαχία, πού έχει στόχο την εργατική εξουσία, μπορεί να αντιμετωπίσει και να ξεριζώσει τον φασισμό, να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική δράση της στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει σήμερα να δοκιμάσουν για να απαλλαγούν απ’ τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας, τη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών μας εμπνέει και μας διδάσκει πόσο αναγκαίος είναι ο Σοσιαλισμός σαν μόνη απάντηση στο βάρβαρο Καπιταλιστικό σύστημα πού γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Μπροστάρηδες λοιπόν ας συνεχίσουμε αταλάντευτοι στην πρώτη γραμμή με την εργατική τάξη και το λαό, και μην φοβάστε που η Πατρίδα βρίσκετε σε βαθύ σκοτάδι. Πάντα έτσι γίνεται πριν το ξημέρωμα.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Όσο θα υπάρχει εκμετάλλευση και καταπίεση, όσο θα υπάρχουν αντιθέσεις στον κόσμο, θα υπάρχουν αγώνες πού τελικά θα οδηγήσουν στην πρόοδο._

                                                                                       







  

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Λ.Ι.Σ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ,

    μεγάλη πραγματικά έκπληξη & απορία μου προξένησε η δημοσίευση-ανάρτηση του παρόντος Άρθρου του αγαπητού συγχωριανού & φίλου Μ.Αδρύμη από το ιστολόγιο του Συλλόγου μας.
    Η έκπληξη & απορία μου προήλθαν αφ'ης στιγμής διάβασα τον τίτλο του Άρθρου και είδα την εικόνα με τα "επαναστατικά" σύμβολα και χωρίς ακόμη να έχω διαβάσει το κυρίως σώμα του.
    Για κάποια δευτερόλεπτα μάλιστα θεώρησα ότι κατά λάθος έχω πληκρολογήσει & έχω μπεί σε κάποιο ιστολόγιο πολιτικού φορέα κομμουνιστικής ιδεολογίας .
    Αφού έτριψα λίγο τα μάτια μου & αφού συνειδητοποίησα ότι πράγματι ευρισκόμουν στο ιστολόγιο του Λαογραφικού-Ιστορικού Συλλόγου, διαβάζοντας στη συνέχεια με ενδιαφέρον & προσοχή την εν ήδη "επαναστατικού μανιφέστου" ανάλυση του κ. Αδρύμη η αρχική μου έκπληξη & απορία δεν μετριάστηκαν αλλά τουναντίον μεγιστοποιήθηκαν. Πραγματικά δεν μπορούσα να εξηγήσω το πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο Άρθρο καθαρά πολιτικού περιεχομένου να δημοσιεύθηκε από το ιστολόγιο του Λαογραφικού-Ιστορικού Συλλόγου.
    Ανεξάρτητα εάν δεν συμφωνώ & ουδόλως ενστερνίζομαι τις θέσεις & απόψεις του συντάκτη όπως αυτές εκφράζονται μέσα από το Άρθρο του είμαι όμως υποχρεωμένος να τις σεβαστώ & μάλιστα να τον συγχαρώ για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο τις προβάλλει ( καλογραμμένο κείμενο,με ιστορικές αναφορές, μεστό νοημάτων, μηνυμάτων αλλά & συνθημάτων).
    Θα μπορούσα, εύκολα μάλιστα, να συγκεκριμενοποιήσω τις διαφωνίες μου ή και να αντικρούσω επί της ουσίας αυτές τις θέσεις - απόψεις του κ. Αδρύμη αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της παρούσης παρέμβασής μου .
    Δυστυχώς είναι πολύ σοβαρότερος και έχει να κάνει με την δεοντολογία και την σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου λειτουργία του ιστολογίου του .
    Επειδή το ιστολόγιο του Συλλόγου πρέπει να είναι μέσον & βήμα προβολής κυρίως Λαογραφικών, Ιστορικών, πολιτισμικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων & λοιπών στοιχείων της παράδοσης των ηθών & εθίμων του χωριού μας και του τόπου μας θεωρώ παρεκτροπή εκ του ρόλου του τη χρήση του ως βήματος κάθε πολιτικής έκφρασης όπως επί του προκειμένου με το παραπάνω Άρθρο .
    Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές από της ενάρξεως λειτουργίας της ιστοσελίδος μας & μέχρι σήμερον που τόσο ο εντεταλμένος διαχειριστής της όσο & πολλά μέλη του Συλλόγου μέσω σχολίων των εξέφραζαν την άποψη & υπεστήριζαν ότι το ιστολόγιο του Λαογραφικού-Ιστορικού Συλλόγου δεν πρέπει να είναι ή να γίνει φορέας έκφρασης & προβολής πολιτικών απόψεων πολλώ δε μάλλον οιασδήποτε μορφής πολιτικής προπαγάνδας.
    Προς επίρρωσιν της άποψής μου αυτής ,
    Ας φαντασθούμε μόνο την κατάσταση που θα επικρατήσει στις σχέσεις μεταξύ των μελών του Συλλόγου όταν αυτά απαιτήσουν να προβάλουν ο καθείς τις πολιτικές τους πεποιθήσεις μέσω της ιστοσελίδος μας .
    Νομίζω ότι θα υπάρχει άλλη ασφαλέστερη μέθοδος διαλύσεως του Συλλόγου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσίευση Λ.Ι.Σ 2-5 -2015,Ελλάς Σμύρνη,Ανάλυση ιστορικών γεγονότων από μία άλλη σκοπιά.Τότε δεν υπήρξε πρόβλημα με το καταστατικό ?Αυτές δεν ήταν πολιτικές απόψεις?Αναρωτήθηκε κανείς εάν κάποιοι δεν συμφωνούν?
    Μπράβο στον διαχειριστή και πρόεδρο για το ανοιχτό μυαλό τους και την φιλοξενία γεγονότων που διαβάζοντάς τα ο κάθε νοήμων μπορεί να τα κρίνει.Οι σύλλογοι πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικοί και ανοιχτοί στην διαφορετικότητα για να έχουν μέλλον.Αυτό το μέλλον μακρυά από διχασμούς πρέπει να είναι το ζητούμενο στην δύσκολη εποχή που περνάει ο αγαπητός μας Λαογραφικός.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε Νίκο ,

    Ακριβώς για να μη συμβεί αυτό που καταληκτικά αναφέρομαι στο σχόλιο μου (δηλ. η αντιπαράθεση, μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου, μεταξύ μελών εχόντων διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές θέσεις & απόψεις) δεν θα μπώ στην διαδικασία της απάντησης μου επί της ουσίας των ερωτημάτων που θέτεις στο σχόλιο σου .
    Θα σε παρακαλούσα όμως να ζητήσεις από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας να αναδημοσιεύσει την ανάρτηση της 2ας Μαίου 2015 με τίτλο " Η Ελλάς εν Σμύρνη " η οποία αφορούσε ,κατά τη γνώμη μου, έγκυρη ιστορική καταγραφή και παράθεση των γεγονότων εκείνης της εκστρατείας και την οποία ο ίδιος είχα αποστείλει για αναδημοσίευση αναφέροντας και την πηγή της πρώτης δημοσίευσης .
    Πιστεύω δε ότι , εάν εκείνη η ανάρτηση αναδημοσιευθεί μαζί και με το παραπάνω Άρθρο του κ.Αδρύμη, οι νοήμονες , όπως και εσύ ισχυρίζεσαι , επισκέπτες του ιστολογίου μας θα μπορέσουν να κρίνουν τα δύο κείμενα και να αντιληφθούν τις διαφορές μεταξύ των (δηλ. ποιο είναι αντικειμενική παράθεση πραγματικών ιστορικών γεγονότων και ποιο είναι κείμενο εκφράζων και προπαγανδίζων συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και απόψεις που μπορεί μεν να είναι σεβαστές αφού εκφράζουν και εκφράζονται από τον υπογράφοντα αυτές όμως δεν ταιριάζει να δημοσιεύονται από το ιστολόγιο ενός τέτοιου Συλλόγου που οι σκοποί & οι στόχοι του ουδεμία σχέση έχουν με προβολή και προώθηση πολιτικών θέσεων και απόψεων .
    Είμαι σίγουρος δε ότι εσύ , ως είς εξ’ αυτών των νοημόνων επισκεπτών αυτού του ιστολογίου , έχεις σίγουρα κατανοήσει την διαφορά των δύο κειμένων αλλά για λόγους που εύκολα μπορώ να εικάσω έσπευσες να αναφερθείς στην δημοσίευση στις 2/5/15 του Άρθρου “ H Ελλάς εν Σμύρνη” υπερασπιζόμενος , κακώς κατά τη γνώμη μου , τον πλουραλισμό που πρέπει να διέπει ένα ιστολόγιο και την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών και πολιτικών πεποιθήσεων μέσω αυτού .
    Όμως φίλτατε Νίκο , μπορεί το ιστολόγιο ενός Συλλόγου όπως ο Λαογραφικός-Ιστορικός Σύλλογος να είναι βήμα έκφρασης , προβολής και προώθησης οποιονδήποτε ιδεολογικοπολιτικών θέσεων & απόψεων ??? και τι αυτό θα συνεισέφερε στους σκοπούς , τους στόχους και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας που δυστυχώς , όπως και ο ίδιος υπαινίσσεσαι πνέει τα λοίσθια , εν πολλοίς & εξ αιτίας , κακώς κατά τη γνώμη μου, ταύτισής του με τις πολιτικές πεποιθήσεις και της συμμετοχής του σημερινού του Προέδρου στις εκλογικές διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ανάδειξής του ως τοπικού Κοινοτικού Συμβούλου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."