Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τα"Φωκικά 2016", η πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών και τα χωριά μας. Να δείτε πως το λέει ο ποιητής...."Ήθελα κάτι να σου πω / και στο τραπέζι σου θα `ρθω μ’ ένα παράπονο πικρό / να σε καλησπερίσω"




"Γ"

Παίρνοντας αφορμή από το πρόγραμμα των "Φωκικών γιορτών 2016" που διάβασα στα ηλεκτρονικά μέσα, θέλω να επικοινωνήσω στους Δημοτικούς άρχοντες και σε όλους σας τις παρακάτω απλές σκέψεις μου .
Πρέπει να κατανοήσουν τόσο ο Κος Δήμαρχος όσο και ο τοπικός του Αντιδήμαρχος ότι Φωκίδα και Δήμος Δελφών δεν είναι μόνο η Άμφισσα και ότι αναφέρεται αλλά και γυρίζει " επίμονα" εδώ και χρόνια γύρω από αυτήν.
Είναι απαράδεκτο ......
να έχουν αφεθεί στην τύχη τους άλλα χωριά του Δήμου και να "'προικοδοτείται" συνέχεια η Πρωτεύουσά του και με έργα αλλά και με πολιτισμό.
Αν δεν υπήρχαν και οι κατά τόπους Σύλλογοι στα διάφορα χωριά που προσπαθούν με νύχια και με δόντια, χωρίς καμιά οικονομική στήριξη και μέσα στις σημερινές ακραία αντίξοες συνθήκες αλλά και "σε πολεμική ατμόσφαιρα" πολλές φορές, να συντηρήσουν κάθε τοπική πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική δημιουργία και δραστηριότητα και να κρατήσουν - στο μέτρο του δυνατού βέβαια - ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες, ακούγοντας και διαβάζοντας κάποιος για τη Φωκίδα θα πιστέψει ότι τα σύνορα του νομού, εκτός από τον ομφαλό του - τους Δελφούς - που έχει χαρακτηρισθεί ιστορικά και ομφαλός της γης και τώρα "φοβάμαι" ότι έχει αλλάξει ...και αυτός "ουσιαστικά" θέση.... , αρχίζουν και τελειώνουν στην πρωτεύουσά του.
Αναφερόμενος στον Αυτοδιοικητικό "Φωκικό χάρτη" και συγκεκριμένα σε ότι αφορά στο Δήμο μας, νομίζω πως με τις κατά καιρούς πολιτικές και πολιτικάντικες πρακτικές παραβιάζεται η αρχή της ίσης αντιμετώπισης που πρέπει να απολαμβάνουν οι πόλεις και τα χωριά μας, έχοντας οι Δημοτικές αρχές πιστό σύμμαχο σε τούτο και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον από πολλούς αμφισβητούμενο, πολλά υποσχόμενο στη γέννησή του, ατελή και προβληματικό - όπως αποδείχτηκε- "Καλλικράτη".
Αλλάξτε νοοτροπία Κύριοι και σκύψτε πάνω στα χωριά μας και στα προβλήματά τους, όχι με πολύ αλλά με λιγάκι προσοχή και θα δείτε ότι και εμείς οι "ταπεινοί, φτωχοί και παραμελημένοι" κάτι τέλος πάντων προσπαθούμε να κάνουμε. Μόνοι μας .. Ναι, εντελώς μόνοι!

Και ξέρετε κάτι ? Οι εξουσίες και τα χρόνια έρχονται και παρέρχονται ...Ο λογαριασμός όμως έρχεται πάντα στο τέλος και κάποιες φορές .. "Ο χαμένος τα παίρνει όλα"......

Γ.Θ(Κ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."