Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Κότσιας (Τριανταφύλλου) - Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ

   Ο γερο - Κώστας Κότσιας  (Τριανταφύλλου), ο τσοπάνης που έγινε αργότερα ο πρώτος περιπτεράς του χωριού. Μία επιβλητική και χαρακτηριστική φυσιογνωμία της πλατείας και του χωριού για αρκετά χρόνια.

Με την ανάρτηση αυτής της φωτογραφίας του μακαρίτη μπάρμπα - Κώστα Κότσια ( Τριανταφύλλου ) στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας , θυμήθηκα ένα εξαιρετικό διήγημα που είχε γράψει γι' αυτόν το γιγαντόσωμο άνθρωπο με την εμβληματική φυσιογνωμία και δεσπόζουσα παρουσία της πλατείας  του χωριού μας , ο συγχωριανός μας λογοτέχνης Γιάννης Μαρρές και το οποίο περιλαμβανόταν στη Συλλογή Διηγημάτων του με τον τίτλο " ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ " εκδ. 1959 .
         Το  εξαιρετικό αυτό διήγημα θέλησα να μεταφέρω εδώ, ανασύροντας το βιβλίο από το Αρχείο του μακαρίτη πατέρα μου , για να το διαβάσουν οι φίλοι επισκέπτες του ιστολογίου μας τιμώντας παράλληλα και τη μνήμη τόσο του συγγραφέως όσο και του ήρωά του που για  πολλά χρόνια υπήρξαν και οι δυο τους από τις χαρακτηριστικότερες φυσιογνωμίες του χωριού μας.



Καλό διάβασμα
Αλέξανδρος Ι. Βαλάσκας
τ . Πρόεδρος Λαογραφικού - Ιστορικού Συλλόγου














1 σχόλιο:

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."