Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού - Δελτίο Τύπου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Αμφίκλεια, 17/11/2015

Θέμα: Διημερίδα ΦΔΕΔ Παρνασσού στους Δελφού
ς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διημερίδα που διοργάνωσε και πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού το Σάββατο 14/11/2015 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Συνεδριακού Κέντρου Δελφών, με θέμα «Η Συμβολή της Παρακολούθησης των Οικοτόπων & Ειδών και του Αειφορικού Σχεδιασμού στην Προστασία και Διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών: Η Περίπτωση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού», ενώ την Κυριακή 15/11/2015 πραγματοποιήθηκε Πεζοπορική Εκδρομή στο Κωρύκειο Άντρο.
Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Γώγος Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Θεοδωρόπουλος Στυλιανός, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Βαφειάς Αθανάσιος καθώς και αρκετοί πολίτες της Παραπαρνάσσιας περιοχής.

Τις εργασίες της Διημερίδας, η οποία αποτελούνταν από δύο θεματικές ενότητες, άνοιξε η πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού κ. Τσιτσώνη Θέκλα, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, η οποία παρουσίασε το θέμα “Προστατευόμενες Περιοχές και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Εισηγητές στην 1η θεματική ενότητα ήταν ο κ. Αράπης Γεράσιμος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος ΔΣ ΦΔΕΔΠ, ο κ. Ζάγκας Θεοχάρης, Καθηγητής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Τμ. Δασολογίας & ΦΠ, η κ. Λαναρά Θεοδώρα, Δασολόγος MSc, Στέλεχος ΦΔΕΔΠ η κ. Ζάγκα Θεοδώρα, Γεωπόνος, Αρχιτέκτων Τοπίου MSc, και ο κ. Καρράς Νικόλαος, Δρ. Γεωλόγος-Παλαιοντολόγος ΙΓΜΕ.

Στη 2η θεματική ενότητα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Έργου «Παρακολούθηση Τύπων Οικοτόπων και Ειδών Χλωρίδας & Πανίδας» με πρώτο εισηγητή τον κ. Αποστολίδη Ηλία, Δασολόγο, κοινό εκπρόσωπο της Σύμπραξης των εταιριών ΥΛΗ- ΑΤΕΠΕ, οι οποίες ήταν και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, με θέμα “Η Υλοποίηση της Μελέτης Παρακολούθησης, από την πλευρά της Αναδόχου Μελετητικής Σύμπραξης”. Εισηγητές ήταν επίσης ο κ. Γεωργιάδης Θεόδωρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, ο κ. Τζανουδάκης Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Τρίγκας Παναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, ο κ. Χατζηρβασάνης Βασίλειος, Δασολόγος, ο κ. Ιωαννίδης Γιάννης, Βιολόγος ΜSc, η κ. Τζωρτζακάκη Όλγα, Βιολόγος MSc και η κ. Παναγιωτοπούλου Μαρία Δασολόγος MSc.

Η Διημερίδα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 με την πεζοπορική διαδρομή Παλαιοπαναγιά (φυλάκιο)-Κωρύκειο Άντρο-Παλαιοπαναγιά . Στο Κωρύκειο Άντρο στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού έκαναν μια σύντομη ενημέρωση για την ιστορική σημασία του σπηλαίου καθώς και για τη βλάστηση που απαντάται στην περιοχή.



Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού

Η Πρόεδρος

Θέκλα Κ. Τσιτσώνη

Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας

& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."